Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Iftarmee zorgt voor ontmoeting en dialoog tussen meer dan 300 personen

Share it:

 

De Ramadan van dit jaar werd opnieuw een periode van vele ontmoetingen en dialoog. Iftarmee bracht in heel België meer dan 300 mensen uit alle lagen van de bevolking samen tijdens verschillende diners die doorgingen bij vrijwilligers thuis. De iftars werden zo een moment waarbij culturen elkaar leerden kennen en waar nieuwe vriendschappen werden gesmeden.


Met het idee dat een diner kan bijdragen aan het versterken van sociale relaties en wederzijds begrip, organiseert Fedactio elk jaar Iftarmee, een project waarbij we onze vrijwilligers aanmoedigen om individuen en gezinnen thuis te verwelkomen om een maaltijd te delen en om samen het vasten te verbreken. Met dit initiatief willen we inzetten op dialoog, diversiteit, pluralisme, samenleven, delen en gastvrijheid. Het project heeft tot doel de banden tussen verschillende gemeenschappen te bevorderen.

Het idee is niet nieuw. Sinds 2010 moedigen we onze leden en vrijwilligers al aan om hun buren, collega's en kennissen uit te nodigen voor een iftarmaaltijd om samen het vasten te verbreken. Sinds 2017 is er echter geen sprake meer van enkel een aanmoediging maar, onder de naam Iftarmee, een heel project om samenkomsten en ontmoetingen breder te verspreiden. Samenkomsten zijn sindsdien ook niet meer iets tussen enkel buren en kennissen maar ook tussen onbekenden die elkaar via het project leren kennen. Zoals elk jaar volstond het om je in te schrijven via www.iftarmee.be.

Het succes van Iftarmee is te danken aan de vele vrijwilligers die ervoor openstaan personen thuis te ontvangen. Een extra meerwaarde van samenkomsten rond een iftartafel is dat het niet daarbij blijft. De meeste gasten nodigden zelf hun gastheren uit om ook bij hen thuis te genieten van een heerlijke maaltijd. Ook zijn er vele blijvende vriendschappen ontstaan tussen deelnemers van het project.

Wij danken onze vrijwilligers en de deelnemers voor hun steun aan Iftarmee.

Tot volgend jaar (9 maart - 8 april 2024)


Share it:

Antwerpen

Fedactio Activiteiten

fedactio limburg

Fedactio Oost-Vlaanderen

fedactio vlaanderen

Henegouwen

Iftar

Iftarmee

Limburg

Luik

Oost-Vlaanderen

Sociale cohesie

Vlaams-Brabant

Post A Comment: