Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Sterke Vrouwen in de kijker: Anuna De Wever

Share it:

Spijbelen op de internationale dag van de educatie, het lijkt paradoxaal. Anuna De Wever (17) brengt reeds wekenlang duizenden studenten op de been om te betogen voor het klimaat. Dat onderwerp dient volgens hen bovenaan de politieke agenda te staan. Actie is nodig, nu meer dan ooit maar de inspanningen die België momenteel levert schieten ernstig tekort. ‘De toekomst is aan de jeugd’, maar wat als er helemaal geen toekomst meer is? Met die vraag maken ze de inzet van de mars pijnlijk kenbaar.
Toch krijgt het initiatief ook kritiek over zich heen. Zo zouden de jongeren beter op de schoolbanken zitten in plaats van op straat te komen. Anderen zeggen dan weer dat deze actie voor velen evenzeer een goede leerschool biedt. Ze vinden het van groot belang dat jongeren vragen gaan stellen en zich informeren over onderwerpen zoals klimaatverandering. Zo gaan ze zelfstandig en kritisch nadenken over de manier waarop wij als maatschappij leven en (her)denken hun eigen plaats en mogelijkheid als individu binnen dat kader. De jongeren durven zichzelf een spiegel voor te houden. Wanneer ze de maatschappij verplichten daar in te kijken, lijkt dat vooral erg pijnlijk te zijn.

Of men het nu eens is met de jongeren of niet, ze laten hun stem horen. Ze zijn niet langer onmondig en durven hun nek uit te steken. Geef jongeren de ruimte om te ontdekken wie ze zijn, waar ze voor staan en welke richting ze uit willen. Ook Fedactio komt op voor de jeugd en geeft jongeren de kans om zichzelf op diverse vlakken te kunnen ontplooien. Leren stopt namelijk niet bij het verlaten van de schoolbanken, daar geloven wij in.
Share it:

Blog

Jeugd

Onderwijs

Sterke Vrouwen in de kijker

Post A Comment: