Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Nieuwjaarsreceptie 2019

Nieuwjaarsreceptie Fedactio
Share it:
Op donderdag 24 januari zette Fedactio het jaar 2019 feestelijk met een nieuwjaarsreceptie. Fedactio trakteerde zijn gasten op een heerlijk buffet met een arsenaal aan Turkse lekkernijen. De warme welkomstwoorden kwamen van Secretaris-Generaal Özkan Yilmaz en diens collega en platformvoorzitster Sema Aydogan. “We geven ons niet gewonnen. Integendeel, Fedactio brengt alternatieve, positieve verhalen,” klonk het in hun toespraak. Vervolgens werd het platform “Vrouw en Maatschappij” in de bloemetjes gezet. Het platform bestaat 10 jaar en dit heugelijke jubileum werd gepast gevierd met een imposante taart. Gastspreker van de avond was Bavo De Mol, die in naam van Minister Phillippe De Backer met een beklijvende speech opriep tot verbondenheid. De Mol drukte ook zijn steun uit voor de activiteiten van Fedactio en haar lidvereningingen. Hij stak Fedactio een hart onder de riem en besloot zijn speech: “Fedactio’s initiatieven werpen een dam op tegen intolerantie en zorgen zo voor een warmere samenleving waarin mensen elkaar beter begrijpen”.



Na de presentaties konden gasten genieten van het aansluitend buffet. Voorzien van een hapje en een drankje werd de avond gemoedelijk verdergezet. Tijdens de receptie ontmoetten veel gasten elkaar voor het eerst en nieuwe vriendschappen werden gesmeed. Er werd gezellig nagepraat tot in de late uurtjes. Zo is Fedactio in haar opzet geslaagd om mensen samen te brengen en te verbinden.

De moedige toespraken en de talrijke aanwezigheid van sympathisanten werkte erg aanstekelijk. Het geeft ons moed om ook in 2019 onze waarden democratie, vrijheid van meningsuiting, gendergelijkheid, sociale rechtvaardigheid, gelijke kansen, pacifisme en wederzijds respect uit te dragen. Na het bewogen jaar 2018 gaat Fedactio op hetzelfde elan door en blijft intensief bouwen aan een inclusieve maatschappij voor iedereen!



Share it:

Featured

Fedactio Activiteiten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: