Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Warmste Week en dag van de Kinderrechten brengt Limburgers bij elkaar

Share it:

 

In kader van de Warmste Week 2022 en de internationale dag van de Kinderrechten organiseerde Fedactio Limburg op zondag 20 november een brunch in Houthalen-Helchteren. De 260 aanwezigen genoten niet enkel van het vele lekkers maar leerden ook meer bij over de werking en lopende projecten van verschillende organisaties.

De opbrengst van de avond gaat naar Domo Hasselt/Haspengouw. Een vereniging die kan rekenen op vrijwilligers om families zonder een sterk sociaal netwerk te ondersteunen. Binnen het project van Domo ondersteunt één vrijwilliger één jaar lang één gezin. De hulp die de vrijwilliger aanbiedt hangt af van de vraag van het gezin en het kind. Met deze methode wil Domo drie doelen verwezenlijken namelijk: talentontwikkeling, doorbreken van het sociaal isolement en ouders versterken in hun opvoedende rol. De aanwezigen kregen tijdens de brunch ook de kans om in gesprek te gaan met vrijwilligers van Domo.

Naast Domo Hasselt/Haspengouw waren de verenigingen Amnesty International Hasselt, YouForTwo en Solidarity with Others ook aanwezig. Deze verenigingen namen deel aan de verenigingenmarkt rond het thema kinderrechten. Dit thema werd naast de brunch en werking van Domo op de voorgrond geplaatst omdat 20 november de internationale dag van de kinderrechten is. De aanwezige organisaties stelden hun projecten rond dit thema voor. Zo organiseerde Amnesty International een petitie in kader van hun project rond kinderrechten in Palestina. Voor YouForTwo, een vereniging opgericht door de ouders van Roel en Tuur, werd een wafelverkoop georganiseerd. Roel en Tuur zijn twee jongeren die lijden aan de spierziekte Ataxie van Friedreich of FA. Deze progressieve ziekte vereist een levenslange therapie. Om het gezin hierbij bij te staan en ook onderzoek naar FA te ondersteunen werd tijdens de brunch het startschot gegeven van een wafelverkoop. Een maand lang zullen vrijwilligers van Fedactio Limburg en Platform B wafels verkopen om nadien de opbrengst te schenken aan YouForTwo.

Ook aanwezig tijdens de brunch was de mensenrechtenorganisatie Solidarity with Others, een organisatie die vooral werkt rond mensenrechten en kinderrechten in Turkije. Binnen Solidarity with Others loopt momenteel het project #stoppushbacks om het illegaal terugsturen van vluchtelingen vanuit Griekenland naar Turkije, waaronder ook minderjarigen, aan te kaarten. De aanwezigen kregen meer informatie over hoe en waarom zulke pushbacks plaatsvinden en wat de gevolgen zijn voor teruggestuurde personen.

Dankzij de steun van onze vrijwilligers, sponsors en aanwezige organisaties werd het een leuke, heerlijke, boeiende en leerrijke zondagmiddag.
Share it:

Fedactio Activiteiten

fedactio limburg

fedactio vlaanderen

Houthalen-Helchteren

Humanitaire Hulp

Limburg

Platform B

Sociale cohesie

Solidariteit

Post A Comment: