Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Bezoek aan Limburgse woonzorgcentra in kader van de Ouderenweek

Share it:

 

Tijdens de Ouderenweek 2022 hebben vrijwilligers op dinsdag 15 november een bezoek gebracht aan woonzorgcentra in Maasmechelen en Heusden-Zolder. De bezoeken waren een kans om jong, oud, hier geboren, nieuwkomers en verschillende culturen samen te brengen voor kennismaking en uitwisseling van culturen/tradities.

In Maasmechelen heeft een groep van zeven vrijwilligers een bezoek gebracht aan WZC Heyvis. Voor de medewerkers van Heyvis waren lekkernijen en cadeaus voorzien. Samen met de inwoners speelden de aanwezigen verschillende bordspellen om samen tijd door te brengen en elkaar tijdens het spelen beter te leren kennen. hiernaast werd er ook samengezeten om iets te drinken en in gesprek te gaan met elkaar. 

Een andere groep van 12 vrijwilligers bezocht WZC Hof ter Bloemen in Heusden-Zolder. Voor de medewerkers hier werden ook lekkernijen klaargemaakt. De activiteit tijdens dit bezoek was sjoelen, een spel waar de aanwezige vrijwilligers voor het eerst in aanraking mee kwamen. De bezoeken waren hierdoor naast een moment van kennismaking ook een moment van uitwisseling van culturen en tradities.Share it:

Fedactio Activiteiten

fedactio limburg

fedactio vlaanderen

heusden-zolder

Limburg

maasmechelen

ouderenweek

Sociale cohesie

Post A Comment: