Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Speak Right Now: in Antwerpen-Centraal staan mensenrechten centraal dankzij Fedactio Antwerpen

Fedactio Antwerpen, Speak Right Now, Mensenrechten, schrijfmarathon
Share it:
Ter ere van de 70ste verjaardag van de rechten van de mens lanceerde Fedactio haar project Speak Right Now, met acties voor de mensenrechten over heel België. Hieronder volgt het verslag van één van de activiteiten in Antwerpen.


Op vrijdag 7 december zette Fedactio Antwerpen een stand op in Antwerpen-Centraal om de mensenrechten te promoten in het kader van project Speak Right Now. Via flyers werden gehaaste reizigers geïnformeerd over de mensenrechtenorganisaties in België. Zij die wat meer tijd hadden werden uitgenodigd om deel te nemen aan de Amnesty schrijfmarathon. Tijdens het schrijven boden de vrijwilligers van Fedactio Antwerpen een cakeje en kopje koffie aan om de inspanningen van de deelnemers te belonen. Samen schreven ze bijna 150 brieven.
Achter de schrijftafels werden verschillende getuigenissen geprojecteerd, zowel van slachtoffers als experten. Onder andere een Syrische vluchteling werd aan het woord gelaten, alsook Kati Verstrepen van de Liga voor Mensenrechten, Ernest Sagaga van de internationale federatie van journalisten, Kindercommissaris Bruno Vanobbergen en Talha Yildiz van het platform Humanitaire Hulp en Solidariteit. Het initiatief kon alvast rekenen op heel wat positieve reacties van de pendelaars.


Share it:

Antwerpen

Fedactio Activiteiten

Fedactio Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Regio

Speak Right Now

Post A Comment: