Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Kleuren van België zorgt voor muzikaal spektakel in Zuiderkroon

Share it:
Op zondag 13 maart liet De Zuiderkroon zich vollopen voor een sfeervol muzikaal spektakel van de 7de editie van de zang- en talentenwedstrijd “Kleuren van België”. Onder het motto “Verschillende talen, één gevoel” organiseerde Beltud, de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap, voor de zevende keer op rij deze unieke wedstrijd, waarbij Rania Boubouh de hoofdprijs won. De 11 finalisten hadden het zeer moeilijk om de professionele jury te overtuigen, die bestond uit Jan Leyers, Eva De Roovere, Axel Hirsoux, Merdan Taplak, Pieter Embrechts, Bilall Fallah, R.Kan Albay, Saddie Choua, Erhan Demirci, Hans Primusz, Sihame El Kouakibi, Marie-Rose Mayele en Melike Tarhan.
Op het podium van De Zuiderkroon Antwerpen vond de finale plaats van de zang- en talentwedstrijd Kleuren van België. Rania Boubouh won de hoofdprijs, een exclusieve reis naar het buitenland en kans om deel te nemen aan de internationale show. Zij kreeg haar prijs uitgereikt door Antwerps schepen van Cultuur Philip Heylen, die een bijzonder slottoespraak hield.
Ook Vlaams Minister van Cultuur Sven Gatz was aanwezig om de prijzen te overhandigen. In zijn toespraak merkte Gatz op: “Wat heel sterk opvalt is de warmte, de passie en de ambiance in de wedstrijd “Kleuren van België”. Dit is de 7de editie van deze wedstrijd en iedere keer wordt de boodschap van wederzijdse verstandhouding krachtiger uitgedragen.”
De presentatie van de show werd verzorgd door Gene Thomas en Aimée-Fidèle Mukunde. Naast de prijsuitreiking werd de finaleshow gesierd door verschillende optredens van de beroemde Amani Picci, die "Caruso" zong onder begeleiding van zijn vader pianist Roberto Picci, een prachtige voorstelling van de Brusselse Fanfakids, een groepsperformance van de Griekse dansgroep "Syllogos Thrakioton Bryxellon", ook werden de aanwezigen getrakteerd op een zeer expressive flamenco dansvoorstelling door Anthony Sanchez.
Vlaamse UNESCO CommissieDe Kleuren van België‬ werd dit jaar georganiseerd onder de hoge bescherming van de Vlaamse UNESCO Commissie. De Commissie die dezelfde waarden deelt, heeft aangegeven deze rol unaniem te aanvaarden. De wedstrijd Kleuren van België beoogt  zowel het ontwikkelen van artistieke en muzikale talenten van kinderen als het bevorderen van hun interculturele vaardigheden. De finale van Kleuren van België is een kleurrijk en muzikaal spektakel. Het geeft op een positieve manier de boodschap van culturele diversiteit, dialoog, meertaligheid, empathie en vriendschap weer.
De winnaars van de wedstrijd

In de categorie Nederlandstalige zang:

  1. Kyra Mfulu 2. Numan Gundogdu 3. Lara Ozasik

In de categorie Franstalige zang:

  1. Ans & Inne Ysebaert 2. Nele Van Mechelen 3. Yagmur Caylan

In de categorie Turkse zang:

  1. Rania Boubouh 2. Nirmine Gures 3. Yamina Ikken

In de categorie Talent:

  1. Salmane El Yazidi 2. Anthony Sanchez
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Kleuren van Belgie

Leden Activiteiten

Nationaal

Platforms

Portfolio

Sociale cohesie

Top Projecten

Post A Comment: