Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Vlaanderen rekent mee met de Pangea-WiskundeQuiz

Share it:
Op zaterdag 19 maart hebben 150 finalisten gestreden voor de titel van de 9de editie van de Pangea-WiskundeQuiz. Stef Reweghs (3e en 4e leerjaar), Lani Bauwens (5e en 6e leerjaar) en Mathias Mertens (1e en 2e middelbaar) werden eerste in hun categorie. De wiskundequiz georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) werd dit jaar gehouden op de Vrije Universiteit Brussel. Op de prijsuitreiking waren ook Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs (N-VA) en Viceminister-president en Vlaams minister Annemie Turtelboom (Open Vld) aanwezig om de winnaars te feliciteren.

Ruim 9000 kinderen uit de 2de en 3de graad basisonderwijs en 1ste graad secundair onderwijs hebben dit jaar deelgenomen aan de 9de editie van de Pangea-WiskundeQuiz. De eerste ronde hebben de leerlingen op hun eigen school afgelegd, onder toezicht van een schoolverantwoordelijke. Uit deze ronde zijn 150 finalisten geselecteerd die op de VUB streden om de titel.

Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs was ook aanwezig en overhandigde de prijzen in de categorie 1e en 2e middelbaar. Tijdens haar toespraak benadrukte ze: “We moeten leerlingen stimuleren voor wiskunde. Daarom wil ik graag de organisatoren van harte feliciteren met dit initiatief die nu al voor de 9de keer wordt georganiseerd.”

De prijzen in de categorieen 3e/4e en 5e/6e leerjaar werd overhandigd door Vlaams Minister Annemie Turtelboom. “De zuivere wiskunde is een gouden sleutel, die alle wetenschappen opent. Jullie zetten in de kijker wat zo belangrijk is,” aldus Turtelboom.

De Pangea-WiskundeQuiz is een reken-, denk- en puzzelwedstrijd voor de leerlingen van het 3de tot 6de leerjaar en 1ste en 2de middelbaar. VOV werkt samen met Pangea, een internationaal erkende organisatie. Elk jaar nemen ongeveer 500.000 leerlingen van de basisschool, verdeeld over 16 Europese landen, deel aan de Pangea-wiskundewedstrijden.

Over VOVDe Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken.  VOV is een lidvereniging van Fedactio.

Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.be en www.wiskundequiz.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Ledenactiviteiten

Nationaal

Onderwijs

Pangea

Post A Comment: