Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

2de editie MathQuizz beloont 50 wiskundeknobbels

Share it:
130 leerlingen uit Franstalig België namen deel aan de finale van MathQuizz op zaterdag 7 december in Brussel.
Afgelopen zaterdag opende Ecole des Etoiles haar deuren voor de finale van MathQuizz. 130 deelnemers leerlingen uit het 5de en 6de leerjaar offerden met plezier hun vrije zaterdagmiddag op om 30 wiskundige vraagstukken op te lossen. Na afloop van de wedstrijd konden de deelnemers en hun supporters -in afwachting van de resultaten- genieten van een film in de theaterzaal of zich uitleven tijdens een sportieve activiteit in de polyvalente ruimte van de school.

Arnaud Degros, van Nothomb-Attert (Luxemburg), Sébastien Bouttefeux, van Jean XXIII Parmentier (Brussel), en Sophia Leslie Bokoko van Les Perles (Henegouwen) mogen zich met trots 1ste, 2de en 3de laureaat van de wedstrijd noemen. Zij werden terecht in de bloemetjes gezet. Maar niet enkel de drie finalisten vielen in de prijzen, in totaal werden 50 prijzen uitgereikt aan de 50 deelnemers met de hoogste score.

De vereniging Francolympiades organiseert elk schooljaar verschillende wedstrijden voor Franstalige leerlingen in België waaronder de Sociale Wetenschappenolympiade, de tekenwedstrijd en de kortverhaalwedstrijd. MathQuizz is een competitieve en sociale wiskundewedstrijd voor de leerlingen van het 5de en 6de studiejaar. De 2de editie werd georganiseerd in partnerschap met Ecole des Etoiles en Ecole de Nothomb-Attert, de verenigingen La Tulipe en Pangea. Meer dan 400 leerlingen namen deel aan deze editie.

Een derde editie van MathQuizz wordt gepland voor volgend schooljaar. Meer informatie vindt u op www.mathquizz.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Leden Activiteiten

Onderwijs

Pangea

Platforms

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: