Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Damla en Vuslat organiseren Ladies Coffee Night samen met Ingrid Lieten

Share it:
Om na een werkdag even uit te blazen en te netwerken organiseerde vzw Damla op 3 december 2013 met Ingrid Lieten( Vice-minister president Vlaamse Regering, Minister van Media, Armoedebestrijding, Innovatie & Overheidsinvesteringen en Voorzitter sp-a Limburg) de Ladies Coffee Night. De Ladies Coffee Night is een ontmoetingsmoment tussen vrouwen met diverse achtergronden, dit om de sociale contacten te verbeteren en de vriendschapsbanden te versterken onder het genot van een kopje koffie. Met deze bijeenkomst biedt vzw Damla aan de vrouwen ook de mogelijkheid om te discussiëren over de gevarieerde problemen aanwezig in de maatschappij. Dankzij de rijke ervaringen van ons gastspreekster Ingrid Lieten hebben wij aan de vrouwen een ruimer beeld geboden over het problematieke die zich voordoen in het heden en kunnen voorkomen in de toekomst.
Mevrouw Lieten werd verwelkomd door de voorzitster van Damla Fethiye Akyazi, coördinator Fadimana Gokuzum, Yakup Tuncay (Fedactio Limburg) en Fatih Kilic (Vuslat Genk). Na een korte toelichting over Fedactio en de werking van de lidverenigingen Damla en Vuslat ging de voordracht rond 20:30 van start.

Als eerst mochten we genieten van de leerrijke ervaringen van mevrouw Lieten. We hebben tips gekregen over het juist kunnen combineren van een gezin met werk. Naast het zijn van een actieve vrouw in de samenleving hebben we vernomen dat mevrouw Lieten zowel een geweldige echtgenote als een bezorgende moeder is van 2 kinderen. Verder stond ze tijdens de uiteenzetting ook stil bij het belang van diversiteit. Ze gaf aan dat genderevenwicht  van groot belang is in raden van bestuur. Vrouwen moeten meer in zichzelf geloven en hun carrière niet te snel aan de kant zetten. Het is van belang dat ze elkaar steunen i.p.v. kritisch te zijn voor elkaar.

Toekomst begint van in de wieg

Verder legde Mevrouw Lieten de nadruk op de aanpak van de kinderarmoede, jongeren en onderwijs. Zoals de ontwikkelingspsychologen is mevrouw Lieten ook van mening dat de ontwikkeling begint vanaf 0 jaar. Voor een heldere toekomst is een gezonde ontwikkeling van zeer belang. Dit is enkel mogelijk wanneer alle kinderen alle kansen aangeboden krijgen. Er moet gewerkt worden aan de verbetering van de onderwijskansen van kinderen in achterstandssituaties.

Jongeren en onderwijs

Ook gaf ze het belang van onderwijs aan. Onderwijsvorming is noodzakelijk voor een meer gelijk systeem. Alle jongeren verdienen onderwijs dat hen sterk maakt. Kinderen moeten de kans krijgen om verder te groeien in wat ze goed zijn.

Na de uiteenzetting gaf Fadimana Gokuzum een rondleiding aan Mevrouw Lieten en de aanwezigen. Ze hebben kunnen genieten van de Ebru cursussen dat tegelijkertijd bezig was bij Vuslat.

De dames waren zeer tevreden en vonden het heel fijn dat Mevrouw Ingrid Lieten haar interessante ervaringen en de aanwezige problematieke in de maatschappij met de deelnemers heeft meegedeeld.
Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Limburg

Platforms

Regio

Sociale cohesie

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: