Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

EPN Seminarie: Wat weten we over cardiovasculaire ziektes?

Share it:
De 18de editie van de Breakfast Talk-serie georganiseerd door EPN verwelkomde cardiovasculaire chirurg Prof. Parla Astarci. De prominente chirurg is bekend om de endovasculaire hartklepoperatie als eerste toegepast te hebben in België.
Na een gezellig ontbijt begon Astarci zijn presentatie over de oorzaken, risico’s en voorzorgsmaatregelen van cardiovasculaire ziektes. Volgens de deskundige zijn er 6 belangrijke risicofactoren voor hart-en vaatziekten, i.e. roken, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, genetisch, diabetes  en overgewicht. Astarci duidde vernauwde, geblokkeerde en verstijfde bloedvaten aan als de belangrijkste en meest voorkomende symptomen.

“In Europa sterven jaarlijks ongeveer 700.000 mensen van een hartaanval en jammer genoeg sterven deze mensen nog voordat ze naar het ziekenhuis gebracht kunnen worden”, merkte Astarci op. EHBO-kennis is cruciaal om de overlevingskans te vergroten van de patiënt. Hartmassages, controleren van ademhaling, mond-op-mondbeademing en het bellen van een ambulance verkleinen het overlijdensrisico met 60 procent.

Astarci beëindigde zijn lezing door te benadrukken dat gezond eten en een gezonde levensstijl de beste wapens zijn om hart-en vaatziektes te bestrijden.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Platforms

Professionals

Regio

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: