Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Prijsuitreiking mooie afsluiter van WiskundeQuiz

Share it:
Ongeveer 2000 wiskundefanaten uit heel Vlaanderen zakten op zaterdag 13 oktober 2012 af naar Gent, Antwerpen, Brussel, Genk, Roeselare en Brugge om deel te nemen aan de voorronde van de WiskundeQuiz. Ongeveer één derde daarvan stootte door naar de finaleronde die op 10 november plaatsvond in de verschillende regio's.
Ondertussen zijn de resultaten bekend en mag Wout Wijnants uit Antwerpen zich de verdiende winnaar noemen van deze populaire wedstrijd. Samen met Wout werden de eerste 50 laureaten afgelopen zaterdag in de bloemetjes gezet tijdens de slotceremonie en prijsuitreiking in Brussel. Vlaams volksvertegenwoordiger Koen Van den Heuvel, voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Wiskundeleerkrachten Arthur Schoeters en politiek adviseur van het Ministerie van Financiën Dries Cools waren de gastsprekers van de avond.

De vijftig finalisten en hun enthousiaste supporters werden verwelkomd in Ecole des Etoiles waar de slotceremonie en prijsuitreiking van de 6de editie van de WiskundeQuiz plaatsvond. De jonge wiskundeknobbels en sterren van de avond namen plaats op de eerste rijen van de conferentiezaal om ten volle hun gloriemoment te kunnen beleven. De voorzitter van de Vlaamse Olympiade Vereniging Esra Calik opende de avond met een korte toespraak over de doelstellingen van de vereniging. Vervolgens richtte volksvertegenwoordiger Koen Van den Heuvel, actief in de commissie wetenschapsbeleid en innovatie, het woord tot de getalenteerde jongens en meisjes in de zaal. Nadat Van den Heuvel de jonge wiskundigen feliciteerde met hun knappe prestatie, vertelde hij dat Vlaanderen nood heeft aan wiskundigen en onderstreepte het belang van een goede studiekeuze. Van den Heuvel sprak over zijn werk in het parlement en het lopende project om meer aandacht te vestigen op wiskundige en wetenschappelijke opleidingen. ‘Een initiatief zoals de WiskundeQuiz past uitstekend in dit kader.', aldus de volksvertegenwoordiger.

Vervolgens wenste politiek adviseur Dries Cools de leerlingen in naam van Minister Vanackere een dikke proficiat. Cools begon zijn toespraak met een anekdote over een wiskundig raadsel dat de minister in zijn jeugd had weten te ontcijferen. Eén van de jonge finalisten wist het raadsel meteen op te lossen en bewees volgens Cools zo het talent in de zaal. 'Meisjes en jongens jullie hebben het in deze Vlaamse WiskundeQuiz gehaald van de 2000 andere deelnemers en zijn dus de 50 beste leerlingen in wiskunde van heel Vlaanderen', besloot Cools zijn speech. Tot slot nam de voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Wiskundeleerkrachten Arthur Schoeters kort het woord. Schoeters had het over de plaats en het belang van de wiskunde in het dagelijkse leven. Zonder de alomvertegenwoordigde wiskunde zou technologische en wetenschappelijke vooruitgang onmogelijk zijn geweest, aldus Schoeters.

Daarna brak de laatste etappe aan van het wiskundig avontuur dat in september begon: de 50 finalisten werden op het podium geroepen om hun verdiende prijs en certificaat in ontvangst te nemen. De vertegenwoordigers van de sponsors en partners waaronder de Federatie van Actieve Verenigingen FEDACTIO, Jeugd- en Onderwijscentrum Prisma en het Lucernacollege deelden met plezier de cadeaucheques, Ipod nano, Ipod touch, netbook en Ipad uit. Na een leuke groepsfoto konden de finalisten en hun gezelschap tijdens de receptie nog wat nagenieten van de geslaagde avond.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Brussel

Leden Activiteiten

Limburg

Onderwijs

Oost-Vlaanderen

Pangea

Uitgelichte activiteiten

Vlaams-Brabant

Post A Comment: