Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

BS.Platform gaat het nieuwe jaar studerend in

Share it:
Traditiegetrouw heeft het Belgian Student Platform (BS.P) ook dit jaar haar fameuze studiekampen georganiseerd. De leden van Hasselt en Gent deden dit in Gent, BS.P Brussel in Hoogstraten en BSP.Antwerpen, BS.P Luik en BS.P Charleroi in de Ardennen. De vijfde editie van dit studiekamp werd alweer een succes. In totaal hebben 297 studenten deelgenomen aan een van deze kampen in het hele land.

Het is algemeen geweten dat het niet altijd evident is voor de studenten om een realistische planning te maken en om zich te concentreren tijdens deze moeilijke periode. Vertrekkend vanuit dat idee, organiseert het Belgian Student Platform al vijf jaar op rij deze studiekampen. Door de groeiende interesse van de studenten kon BSP dit jaar een uitgebreider programma organiseren. Tijdens deze studiekampen verliezen de studenten geen tijd met dagelijkse behoeften en is er een vast uurschema voor studie (8 uur per dag) en ontspanning waar iedereen zich hoort aan te houden. Het studeren in groep motiveert en bovendien hebben de studenten ook de mogelijkheid om raad en uitleg te vragen aan oudere studenten. Op die manier motiveren ze elkaar en blijven ze geconcentreerd. Na 8 uur studeren is er ook een moment om te ontspannen en de stress van de dag af te schudden door o.a. te luisteren naar de motivatie- en studietips van de uitgenodigde rolmodellen.
De deelnemende studenten gaven toe dat er bij hen thuis niet altijd een ideale studieruimte aanwezig is en dat ze er niet zo geconcentreerd en gedisciplineerd kunnen studeren als op kamp. 'De eerste week van de vakantie studerend doorbrengen zorgt ervoor dat we de vakantie optimaal benut hebben en op die manier zijn we ook gerustgesteld', aldus enkele studenten. Een andere deelnemer getuigt: 'Op het studiekamp wordt een optimale studiesfeer gecreëerd. Wanneer ik moe werd, keek ik rond en zag de andere studenten bezig. Dit motiveerde mij om ook verder te doen.'

Raf Devos, raadgever hoger onderwijs van Vlaams Minister van Onderwijs Pascal Smet was één van de bezoekers van het studiekamp. Hoewel het vakantie was wou Devos informatie inwinnen over het studiekamp van BS.Platform en de sfeer ter plaatse opsnuiven. Na een korte kennismaking met de studenten, gaf Devos hen een motivatiespeech. Hij benadrukte dat volharden belangrijk is om succesvol te zijn en hij raadde de studenten aan om de studiekampen ten volle te benutten en de medestudenten te blijven steunen. Na het gesprek heeft de heer Devos BS.Platform gefeliciteerd voor de organisatie en nadien feliciteerde hij de vereniging nogmaals in naam van Minister Pascal Smet, die tot zijn spijt niet aanwezig kon zijn wegens zijn verblijf in het buitenland.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Brussel

Henegouwen

Leden Activiteiten

Limburg

Luik

Onderwijs

Oost-Vlaanderen

Vlaams-Brabant

Post A Comment: