Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Turkse thee-avond bij Beltud

Share it:
Beltud Antwerpen organiseerde een Turkse Thee-avond die veel belangstelling kreeg door liefhebbers van de thee. Na een presentatie over Turkse thee en de Turkse cultuur volgde een workshop 'Turkse thee zetten'.

De vereniging voor Belgisch Turkse Vriendschap (Beltud) heeft onder de titel 'Antwerp Tea Night'  een Turkse Thee-avond georganiseerd. Klassiek Turkse muziek vulde de avond terwijl de deelnemers kennis maakten met elkaar. Op de eerste plaats stond er een presentati over Beltud op het programma, waarbij de werking en de activiteiten  van de vereniging werden toegelicht. Vervolgens werden Turkije and de Turkse cultuur voorgesteld aan de bezoekers. Vooral de uiteenzetting van de structuur van het Turkse gezin trok de aandacht van de gasten.
Na een gezellig gesprek legden de verenigingsleden uit hoe Turkse thee werd bereid en welke glazen gebruikt werden voor de opdiening. Na goed geinformeerd te zijn over de bereiding werden de deelnemers in groepen verdeeld en kregen de opdracht thee te zetten.

Op het einde van de dag werd er een presentatie gehouden over het boek book "Yes, I would love to have another glass of tea / Bir çay daha lütfen" geschreven door Katharine Branning. Deze werd gevolgd door het opdienen van specialiteiten uit de Turkse keuken samen met de zelfvoorbereide thee.
Share it:

ACTIVITEITEN

Antwerpen

Kunst van het Samenleven

Leden Activiteiten

Post A Comment: