Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Cinédebat "Short Term 12"

Share it:


Op donderdag 4 februari hield Fedactio een cinema-debat over de film “Short Term 12” van de regisseur Destin Daniel Cretton. De filmvoorstelling werd gevolgd door een debat met Nikk Vanbuel en Fatih Cengiz over mentale gezondheid en de vrijheden van jongeren. 

Grace werkt in een leefgroep "Short Term 12" met probleemjongeren waar ze zich vol overgave voor inzet. Wanneer ze zwanger wordt van haar vriend en collega Mason, plant ze een abortus. De opname van een nieuw meisje Jayden, die een geschiedenis van automutilatie heeft, krijgt haar volledige aandacht. Ze komt erachter dat het meisje misbruikt wordt door haar vader.

Deze film werd getoond in het kader van Ciné-Community. Samen met een 20-tal jongeren hebben we online de film samen bekeken. Daarna volgende er een nabespreking onder leiding van Nikki Vanbuel. Hij vroeg de jongeren naar hun indrukken van de film en of zij soms worstelen met een mentale gezondheid. We praatten over de gevolgen van de coronapandemie. Er volgde een interessante discussie, die tot 21u30 duurde! De jongeren vonden deze cinema avond een goede vervanging nu alle cinema's gesloten zijn als gevolg van de coronaquarantaine. 
Share it:

Cine-community

Fedactio Activiteiten

fedactio limburg

fedactio vlaanderen

Limburg

Post A Comment: