Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Iftarmee Cakeway

Share it:

Elk jaar tijdens de Ramadan organiseert Fedactio haar nationaal project Iftramee/Iftarons, waarbij niet-moslims door gastvrije gastgezinnen met een moslimachtergrond verwelkomd worden voor de Iftar, de gezamenlijke eerste maaltijd na zonsondergang. Zo genoten onder andere Koning Filip, Bart De Wever, Jan Leyers, Nigel Williams, Phara de Aguirre, Eva De Roovere, Christian Benteke… en nog veel meer sympathisanten al van een heerlijke Iftar-maaltijd tijdens de Ramadan. Samen zijn is tijdens de ramadan heel belangrijk en veel moslims beleven de vastenmaand normaal gezien met familie en vrienden. Maar dit jaar in tijden van ‘social distancing’ gaan we op een andere, solidaire manier verbinding maken.

Daarom lanceert Fedactio dit jaar het project “Iftarmee Cakeaway” waarbij we iedereen uitnodigden om (Iftar)dessert te delen met elkaar. Op die manier hopen we mensen hun culinaire horizon te verruimen met mensen uit de buurt!

Voor “Iftarmee Cakeaway” schreven geïnteresseerden zich in op het Iftarmee Cakeway platform. Daarna werden desserten bereid voor het aangegeven aantal personen. Nadat twee huishoudens een dessert ‘match’ hadden, werd er een datum voor de uitwisseling afgesproken. Onze vrijwilligers zorgden voor een veilige ophaling én bezorging van de bereidingen. Al deze mooie solidaire bijdrages werden gepubliceerd worden op onze Facebookpagina met de hashtag #IftarmeeCakeaway!

 De reacties van de deelnemers was unaniem positief. Een van de deelnemers, Liesbet Vanacker reageerde:

Een kennis nodigde mij uit voor dit project. Ik had er zelf nog nooit van gehoord. Omdat ik letterlijk en figuurlijk graag eens proef van andere culturen, schreef ik mij onmiddellijk in. Ik bakte zelf een typisch Belgische frangipannetaart. Ik kreeg in ruil heel lekkere Baklava. Omdat we in het moederdagweekend hadden afgesproken kon ik er mijn ganse familie van laten meegenieten! Een heel fijne en lekkere ervaring. Zeker voor herhaling vatbaar!

Zo kon iedereen, moslim en niet-moslim, tijdens de Ramadan zijn deuren openzetten voor elkaar.

Voor meer info, neem een kijkje op de facebookpagina of mail naar info@fedactio.be!



Share it:

Iftarmee

Post A Comment: