Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Cine-Community “Timbuktu”

Share it:


Op maandag 21 december organiseerde Fedactio een cinema-debat over de film “Timbuktu” van de Mauritaanse regisseur Abderrahmane Sissako. De filmvoorstelling was een succes werd vervolgd door een interessant maar vooral gezellig debat met Niki Vanbuel en Faith Cengiz.

De film werd geselecteerd voor de Oscar voor niet-Engelstalige film. De film vertelt het verhaal van de bewoners in de Milanese stad Timbuktu, die op een dag ingepalmd wordt door gewapende mannen. Ze kondigen door hun megafoon een hoop leefregels aan waar de bewoners zich aan moeten houden. De straffen voor het niet naleven van de regels zijn zwaar: fysieke lijfstraffen en mogelijks zelfs de doodstraf. Het dagelijkse leven van de bewoners wordt volledig overhoop worden gegooid. De film zoomt vooral in op het leven van de familie van Kidane, wiens rustige bestaan in de woestijn (buiten de stadsmuren) een drastische wending neemt.   

Deze film werd getoond in het kader van Ciné-Community. Samen met een 20-tal jongeren hebben we online de film samen bekeken. Daarna volgende er een nabespreking onder leiding van Nikki Vanbuel. Hij vroeg de jongeren naar hun indrukken van de film en hoe zij zouden reageren als hun stad zou worden overgenomen. Er volgde een interessante discussie, die tot 21u30 duurde! De jongeren vonden deze cinema avond een goede vervanging nu alle cinema's gesloten zijn als gevolg van de coronaquarantaine. 

Share it:

Cine-community

Fedactio Activiteiten

fedactio limburg

fedactio vlaanderen

Limburg

Post A Comment: