Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Online conferentie «Mensenrechten tijdens de COVID-19-crisis»

Share it:

 Op vrijdag 18 december organiseerde Fedactio een online conferentie «Les droits humains en période de COVID-19» via Zoom. Verschillende gastsprekers spraken vanuit hun expertise over onder andere intrafamiliaal geweld, welbevinden in woonzorgcentra, schending van mensenrechten en de impact van de quarantaine op kinderen en jongeren.

Link naar de videoconferentie -> https://youtu.be/db1Irtyn43g

Het evenement werd bijgewoond door een 50-tal deelnemers, die werden toegesproken door onze 3 gastsprekers: 

Mevrouw Olivia Venet, voorzitter van Ligue des Droits de l'Homme, sprak over de beperking van mensenrechten in het algemeen, en de risico's die maatregelen tegen de mensenrechten op lange termijn kunnen hebben.

Vervolgens, Meneer Philippe Hensmans, directeur van de Franstalige afdeling van Amnesty International België heeft het gehad over de mensenrechten van de bewoners van woonzorgcentra tijdens de Covid-19 crisis. Hij heeft ook het laatste Amnesty-rapport voorgesteld over de situatie van de mensenrechten in België.

vervolgens ging het woord naar Mevrouw Séverine Laurent, coordinatrice van Déclic Chimay-Thuin, een ambulante zorgvoorzienning voor vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld. Zij sprak over de moeilijkheden die vrouwen in precaire situaties ondervinden en hoe deze situaties verterkt worden door de coronaquarantaine. 

Het panel werd afgesloten door Meneer Bernard De Vos, de Franstalige Kinderrechtencommissaris, die vertelde over de impact van de coronaquarantaine op kinderen en jongeren, vooral de nefaste gevolgen voor hun schoolloopbaan.

Daarna volgende aan Q&A sessie met de gastsprekers. 
Share it:

coronactiviteiten

Fedactio Activiteiten

Post A Comment: