Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Tekenwedstrijd "Teken voor Kinderrechten": regionale voorronde Antwerpen

Share it:
Op zaterdag 16 november vond de halve finale plaats van Tekenwedstrijd van de Vlaamse Olympiade Vereniging in Antwerpen. Dit jaar op 20 november 2019 blaast het Verdrag inzake de Rechten van het Kind 30 kaarsjes uit. Om deze speciale gebeurtenis te herdenken, kozen we als thema 'Teken voor Kinderrechten'.

Op zaterdagmiddag organiseerde Fedactio Antwerpen in samenwerking met de Vlaamse Olympiade Vereniging de halve finale van de Tekenwedstrijd ‘Teken voor Kinderrechten’. Uit de 1500 Vlaamse inzendingen werden er 40 leerlingen geselecteerd voor de halve finale. Met hun prachtige tekeningen maakten zij het de jury het wel erg moeilijk om 15 winnaars te selecteren die door mogen naar de grote finale in Brussel op zaterdag 30 november. De juryleden die dit jaar de moed vonden om uit al die mooie tekeningen de beste te selecteren waren Iris Kockelbergh, directeur van het Museum Plantin-Moretus in Antwerpen en de kunstenaar Sergio De Beukelaer. Samen kozen ze 20 laureaten die doorgaan naar Brussel en het opnemen tegen finalisten uit de andere Belgische steden.
Voor hun inzet kregen alle aanwezigen een prijs en een certificaat mee naar huis. Bij deze nogmaals een grote proficiat aan alle deelnemers.


Share it:

Antwerpen

Fedactio Oost-Vlaanderen

Limburg

Tekenwedstrijd

Vlaams-Brabant

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: