Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Tekenwedstrijd "Teken voor Kinderrechten": regionale voorronde Gent

Share it:
Op zaterdag 9 november vond in de bibliotheek De Krook de 9de editie plaats van de Tekenwedstrijd van de Vlaamse Olympiade Vereniging. Dit jaar op 20 november 2019 blaast het Verdrag inzake de Rechten van het Kind 30 kaarsjes uit. Om deze speciale gebeurtenis te herdenken, kozen we als thema “Teken voor Kinderrechten”. 

Meer dan 50 bezoekers waaronder de finalisten, ouders en leerkrachten zijn naar Gent afgereisd om de werkjes te kunnen bekijken. De presentatie werd verzorgd door Ramazan Koçaklioglu, voormalig Fedactio-vertegenwoordiger. We waren ook in het goede gezelschap van Mieke Van Hecke, schepen van Burgerzaken en Protocol, Ambtenaar van Burgerlijke Stand in Gent, die met haar betoog over kinderrechten de zaal helemaal stil kreeg.


Ter inleiding van de prijsuitreiking, spraken kersverse Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens en Schepen van onderwijs Elke De Cruynaere het publiek toe een videoboodschap. Vrijens verwees naar de 30ste verjaardag van het verdrag inzake kinderrechten en verzekerde de jonge deelnemers dat hun deelname aan het initiatief heel belangrijk is om kinderrechten te promoten. De Cruynaere feliciteerde en bedankte de kinderen en drukte hen op het hart om zich te blijven engageren voor kinder- en mensenrechten via kunst.
Daarna werden alle finalisten in de bloemetjes gezet met nieuw tekenmateriaal. Na de prijsuitreiking konden bezoekers wat stoom afblazen en rustig napraten tijdens de receptie. De tekeningen van de finalisten zijn terug meeverhuisd naar Brussel, waar ze te bezichtigen zijn tijdens de grote finale op 30 november in het Stadhuis op de Grote Markt!

Share it:

Concours de Dessin

Francolympiades

Kunst en Cultuur

Kunst van het Samenleven

Tekenwedstrijd

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: