Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Nationale Finale van de Tekenwedstrijd 'Teken voor Kinderrechten' 2019

Kinderrechten, Tekenwedstrijd
Share it:

Op zaterdagavond 30 november 2019 vond de finale plaats van de Tekenwedstrijd ‘Teken voor Kinderrechten’ georganiseerd door de Vlaamse Olympiade vereniging en Francolympiades. Voor deze gelegenheid hebben de organisatoren een sublieme locatie gekozen: tegen de achtergrond van het prachtige decor van het stadhuis van Brussel op de Grote Markt werden de tekeningen tentoongesteld. Ieder van de jonge deelnemers heeft zich geëngageerd met unieke tekeningen in de strijd voor meer kinderrechten.

Dit jaar hadden we de eer om Bernard de Vos, de Franstalige Kinderrechtencommissaris te mogen ontvangen. Hij zette de avond in met een hoopvolle speech over kinderrechten. Het thema Kinderrechten sprak de jonge deelnemers heel persoonlijk aan en vertaalde zich in waardevolle kunstwerken. Het was een bijna onmogelijke opdracht om tussen al die mooie tekeningen winnaars te kiezen. Gelukkig werden we bijgestaan door een professionele jury: André Coppens, Fatoumata Sidibé, Hamsi Boubeker, Leonard Cools, Marie Wabbes en Eva Beken. Deze juryleden hebben per categorie telkens 3 winnaars uitgekozen:
  • Categorie 1 (1ste, 2de en 3de leerjaar): Elisa Collignon (1ste plaats), Capri Boon (2de plaats) en William Van Antwerpen (3de plaats);
 
  • Categorie 2 (4de, 5de en 6de leerjaar): Ba Alioune (1ste plaats), Danique de Vries (2de plaats) en Kubra Yagli (3de plaats);

 
  • Categorie 3 (1ste, 2de en 3de middelbaar): Nehir Kacmaz (1ste plaats), Neriman Tanrioven (2de plaats) en Olivia Sharzynska (3de plaats) 

 
  • Categorie 4 (4de, 5de en 6de middelbaar): Emma Muratovic (1ste plaats), Thomas Vannesson (2de plaats) en Larissa Maes (3de plaats)

 

De tekeningen werden opgehangen in de zaal zodat de ouders, kinderen en juryleden nog konden genieten van een onvergetelijke expo. Dit gaf de deelnemers ook de kans om de andere tekeningen te ontdekken. Nadat de juryleden hadden gestemd voor hun favorieten tekeningen, kregen alle finalisten een mooie prijs. De winnaars werden nog eens extra beloond met nieuw tekenmateriaal. Na de uitreiking, werd er een receptie voorzien waar de ouders en juryleden nog konden bijpraten.

De sfeer en ambiance zaten zeer goed. De VOV en Francolympiades hopen via dergelijke artistieke initiatieven kinderen en jongeren samen te brengen en de kans geven om hun verborgen talenten tentoon te spreiden.

Zoals elk jaar, verschoten we van het grote talent van onze deelnemers ! Wij zullen hier nooit genoeg van hebben! Hopelijk jullie ook niet! Hopelijk tot volgend jaar op de 10de editie van de Tekenwedstrijd!

 
   
Share it:

Brussel

Fedactio Activiteiten

Francolympiades

Tekenwedstrijd

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: