Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Een leerrijke en aangename paasvakantie voor de jongeren van Meridiaan

Share it:
Een voetbaltoernooi waarbij fairplay voorop staat.
Na het succesvolle sportkamp tijdens de krokusvakantie zette Meridiaan zich ook in de paasvakantie volop in om een goedgevuld programma te voorzien. In samenspraak met de jongeren boksten ze volgende activiteiten ineen: een toernooi zaalvoetbal, een sessie genadeloos paintballen en een interviewnamiddag met toevallige voorbijgangers.

Op drie verschillende dagen werd de zaal van sporthal Hekers gereserveerd voor een spannend voetbaltoernooi. Om de competitie leuk te houden droegen alle deelnemers fairplay hoog in het vaandel. Als extra motivator mochten de jongeren langs bij een open training van KAA Gent, waar ze de deskundigheid van de spelers live mochten waarnemen en ze achteraf konden deelnemen aan een meet-and-greet. Naast een succesvol voetbaltoernooi stond een paintballsessie op het menu. Zo konden de jongeren zich volledig sportief uitleven.

De sportieve activiteiten werden aangevuld met een leerrijke activiteit: in groepjes werden de leerlingen erop uit gestuurd om toevallige voorbijgangers te interviewen aan de hand van een aantal vragen over Pasen. Als beloning voor hun geduld kreeg de geïnterviewde een paaseitje, om volledig in het thema te blijven. Het doel van de opdracht was het verhogen van het zelfvertrouwen bij de jongeren. Allemaal zijn die erin geslaagd hun verlegenheid te overwinnen.

Het programma van de paasvakantie was een echte hit. Vandaar dat de jongeren de organisatoren willen bedanken voor hun inzet en professionele begeleiding.
Share it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Ledenactiviteiten

Meridiaan

Oost-Vlaanderen

Post A Comment: