Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lidvereniging EPN organiseert rondetafelgesprek rond de Istanbul Convention

Share it:

Op 15 mei 2018 organiseerde lidvereniging European Professionals Network (EPN) een rondetafelgesprek over het belang van de ratificatie van de Istanbul Convention in alle landen en female empowerment in het Europese Parlement om structurele discriminatie op basis van geslacht te reduceren.

De Istanbul Convention, ook bekend als de Council of Europe Convention on preventing and combatting violence against women and domestic violence, is een van de belangrijkste initiatieven om vrouwenrechten te beschermen en verbeteren. Zesenveertig landen ondertekenden de conventie, waarvan Turkije een van de eerste: het verdrag werd getekend in Istanbul en erkent dat gelijkheid tussen man en vrouw een vereiste is om geweld tegen vrouwen te reduceren.

De volgende topics stonden op het programma:
  • De implementatie van het verdrag in de Europese Unie;
  • EU wetten of richtlijnen die een obstakel vormen in het reduceren van geweld tegen vrouwen;
  • De omstandigheden van vrouwelijke vluchtelingen, asielzoekers en intern ontheemde vrouwen en meisjes die worden geconfronteerd met discriminatie en geweld;
  • De link tussen gender-gerelateerd geweld en de werkonzekerheid bij vrouwen, de loonkloof en de ongelijke verdeling van macht.
  • De doeltreffende initiatieven en campagnes, gericht op het bevorderen van female empowerment, en het sensibiliseren van de bevolking over gender-gerelateerd geweld.

De gastsprekers waren: 


Het volledige verslag vindt u hier.Share it:

Brussel

EPN

Featured

Ledenactiviteiten

Professionals

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: