Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Meridiaan verkent nieuwe horizonten met een bezoek aan Amsterdam en Rotterdam

Share it:
Op de eerste maandag van de krokusvakantie gingen de meisjes van Meridiaan op dagtrip naar Rotterdam, Amsterdam en Zaandam.
Het pittoreske Zaandam.

De meisjes van Meridiaan vertrokken op maandag 12 februari, de eerste maandag van de krokusvakantie, naar het nabije Noorden. Voor de negenkoppige groep van goedlachse vijfdejaars en hun begeleiders stonden citytrips Rotterdam en Amsterdam op het programma, met als begin- en eindpunt station Gent Dampoort.

Na de treinrit zaten de meisjes meteen op het culinaire spoor met een bezoek aan restaurant Konak, waar ze genoten van ‘een lekker ontbijtje’. Daarna deden ze nog één tussenstop. In de Zaanse Schans (te Zaandam, een dorp vlakbij Amsterdam) bewonderden ze de verschillende soorten windmolens en sloegen ze al enkele souvenirs in. Uiteraard kon een versgemaakte stroopwafel hier niet ontbreken.

Hoewel ze al een tijdje onderweg waren, waren de meisjes nog lang niet moe. In Amsterdam bezochten ze de imposante Westermoskee (Ayasofya Camii) voor ze naar het centrum kuierden om er de winkelstraten te verkennen. En aangezien Amsterdam niet meteen bekend staat voor zijn haute cuisine, genoten ze ‘s avonds van een lekkere hamburger in restaurant Meram. Zoveel honger had de groep dat het niet bij die ene hamburger bleef.

Vol en tevreden stapten ze weer op de intercity richting Gent. Via dit verslag willen ze dan ook graag hun dankbaarheid uitdrukken voor de leuke dag en hopen ze dat hun begeleiders nog meer van deze uitstapjes willen organiseren.

Share it:

ACTIVITEITEN

Ledenactiviteiten

Meridiaan

Oost-Vlaanderen

Post A Comment: