Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Fedactio Oost-Vlaanderen organiseert VRT-rondleiding en bezoek aan het Koninklijk Museum

Share it:
Helemaal uit het Gentse gingen de leden van Meridiaan, For Youth en KOZA naar Brussel om daar de VRT en het Koninklijk Museum van het leger en de krijgsgeschiedenis te bezoeken.
Rondleiding in de VRT-studio's
Fedactio Oost-Vlaanderen organiseerde een bezoek aan de VRT in Brussel, waar een rondleiding was voorzien voor de verenigingen Meridiaan, For Youth en KOZA. Studio’s zoals die van de Zevende Dag en Van Gils en gasten konden ze met eigen ogen zien. De jongsten keken dan weer reikhalzend uit naar de Ketnet-studio, waar ze het decor van hun favoriete kindershows live mochten aanschouwen.
Het was een dag vol verwondering, waarbij heel wat praktische informatie werd gegeven, maar waarbij de leden ook de ontdekking deden dat de VRT automatische camera’s gebruikt voor haar opnames. Ook in het departement Radio beleefden de leden een nieuwe ervaring: tijdens hun bezoek was er een live-uitzending aan de gang. Enkele leden mochten zelfs achter de microfoon staan en natuurlijk kan ook een fotogeniek kiekje op zo’n exclusieve locatie niet ontbreken. Die fotoshoot ging door tot aan de parking, waar ze de laatste foto’s van de karakteristieke VRT-toren namen.
Fedactio Oost-Vlaanderen koppelde deze leerrijke activiteit aan een historische en nam de verenigingen en haar leden ook mee naar het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis om de bewogen periodes in België’s geschiedenis te exploreren.

Na zoveel informatie gingen de leden terug naar hun Gentse uitvalsbasis, maar niet zonder Fedactio te bedanken voor deze bijzonder mooie dag.
Share it:

ACTIVITEITEN

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Oost-Vlaanderen

Post A Comment: