Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Amy Knockaert is laureate 6de editie SOWO

Share it:
Op zaterdagmiddag werd de finale van de 6de editie van de Sociale Wetenschappen Olympiade (SOWO) georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV), een lidorganisatie van Fedactio. Op de prijsuitreiking waren een 150-tal aanwezigen, waaronder ook Staatssecretaris Elke Sleurs.

Winnares Amy Knockaert
Met het onderwerp “Altruïsme” in de categorie Sociale Cohesie is Amy Knockaert van het Koninklijk Atheneum in Asse de grote winnares geworden van SOWO 2016. Als winnares mag ze op sociale stage naar Tanzania gaan. De Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV), organisator van het evenement, wil door middel van de sociale stage het belang van sociale waarden onderstrepen. Bovendien wil zij de sociale verantwoordelijkheidsgevoel bij jongeren en de deelname aan vrijwilligerswerk stimuleren.

Winnaars van de 6 categorieën
Er zijn ruim 320 projecten ingediend door leerlingen uit heel Vlaanderen van de 3de graad secundair onderwijs. In de eerste ronde hebben de jury’s de ingediende papers beoordeeld en hebben 1 winnaar per categorie gekozen. Het aanwezige jurycomité bestond uit Prof. Anton Derks, Prof. Josse Van Steenberghe, Prof. Mieke Van Haegendoren, Prof. Jan Claeys, Francis Loyens, Fouad Gandoul, Dr. Emine Erturk, Dr. Hakki Demirkapu en Karel Vinck. Zij gaven de volgende finalisten de eerste plaats in hun categorie:
Onderwijs:  Laura T'Seyen (Regina Pacis te Hove)

Gezondheid:  Emily Debaes (Vrije Middelbare School Roeselare)

Economie: Klaartje Polleunis, Jelmen Haesen, Jens Timmermans (Sint-Jan Berchmanscollege Mol)

Media: Perla Stevens ( Moretus Ekeren)

Sociale Cohesie en Burgerzin:  Amy Knockaert (Koninklijk Atheneum Asse)

Varia: Ina Saenen en Elien Vandeplas (Sint-Jozefscollege Aarschot)

Elke Sleurs: “Een sociale wetenschapper staat in het midden van de maatschappij”
Elke Sleurs; Staatssecretaris bevoegd voor Armoedebestrijding, Gelijke Kansen, Personen met een Beperking, Wetenschapsbeleid en Grootstedenbeleid was ook aanwezig tijdens de prijsuitreiking en gaf in haar toespraak het belang van de sociale wetenschappen aan. “Een sociale wetenschapper staat in het midden van de maatschappij”, zei de politica in haar toespraak; waarna ze de certificaten en prijzen van alle finalisten uitreikte.

Sociale Wetenschappen Olympiade
SOWO is een wedstrijd gericht op leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Van de leerlingen wordt verwacht dat ze een onderzoek doen naar een onderwerp dat de maatschappij aanbelangt in de categorieën Economie, Gezondheid, Onderwijs, Burgerzin & Sociale Cohesie, Media & Varia. SOWO stimuleert de leerlingen om na te denken over maatschappelijke kwesties en uitdagingen en moedigt ze aan mogelijke oplossingen te formuleren.

Prijzen
Alle finalisten hebben een cadeaubon ter waarde van 50€ overhandigd gekregen. De winnaars van de categorieën kregen ieder een cadeaubon ter waarde van 200€. De uiteindelijke winnaar van de 6 categorieën mag op sociale stage naar Tanzania reizen.

Over VOV
De Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken. VOV is een lidvereniging van Fedactio.
Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.be en www.sowo.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Leden Activiteiten

Onderwijs

Sociale Wetenschappenolympiades

Top Projecten

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: