Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

45 Brusselse kinderen kregen programmeerles in de lokalen van Prisma

Share it:
45 Brusselse kinderen uit  Molenbeek, Kuregem en Schaarbeek hebben tijdens de herfstvakantie een week lang kennis gemaakt met de codetaal van computers. Fedactio, Maks vzw en Foyer bedachten samen het project “Capital Digital”: een manier om kinderen uit kansengroepen kennis te laten maken met programmeertaal. Het project "Capital Digital" wordt gesteund door Brussels staatssecretaris voor Digitalisering en Gelijke Kansen Bianca Debaets en reclamebureau Duval Guillaume.

Het eerste kamp ging van start tijdens de herfstvakantie. In de lokalen van onderwijscentrum Prisma, lidvereniging van Fedactio, en op twee andere locaties konden de kinderen tussen 7 en 9 jaar spelenderwijs leren programmeren. Zo leerden ze hoe een drumcomputer te bouwen met een mandarijn, hoe zelf een interactieve quiz in elkaar te steken, of gewoon hoe hun eigen videospelletjes, app of animatie te maken. Tijdens een afsluitend kijkmoment werden vrienden, familie en sympathisanten verrast met allerhande eigen digitale creaties. Uniek aan het initiatief is dat de kinderen de vaardigheden niet leerden van computerspecialisten, maar van hun grotere broers en zussen, 6 jongeren tussen 15 en 20 jaar uit dezelfde wijken. “We trainen de lesgevers telkens tijdens de zomervakantie en de kerstvakantie. De vakantie die erop volgt, de herfstvakantie en de paasvakantie, trainen zij dan op hun beurt de kinderen. Dat is waar Capital Digital voor staat,” verteld Eric van Maks vzw.

Staatssecretaris Bianca Debaets is zeer enthousiast over het initiatief: “Als overheid willen we kansen bieden aan jongeren en kinderen om zich te ontwikkelen, om hun zelfbeeld te sterken en om hun dromen na te jagen. Leren programmeren en coderen kan een enorme hefboom zijn. Zo komt de volgende Steve Jobs of Mark Zuckerberg misschien wel uit Molenbeek of Anderlecht?”

Voor meer informatie www.capitaldigital.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Jeugd

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: