Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Pascal Smet: “For Youth moet dit prachtige werk verder blijven zetten”

Share it:


Vrijdag 20 november zat Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering Pascal Smet bij For Youth in de stoel. De rolmodellenavond die voor de 15de keer werd georganiseerd kreeg veel aandacht van jongeren. Het was een mooie ontmoeting en openhartig gesprek over de jeugdjaren en carrière van de minister.
Jongeren staan open voor de inzet van rolmodellen. Volgens hen zijn échte rolmodellen mensen van betekenis, die ‘dichtbij je staan en die je ook kan bereiken’. Dat is een van de ‘voorwaarden’ die jongeren in gesprek met For Youth noemen voor de inzet van een rolmodel. Initiatiefnemer For Youth nodigde voor de 15de rolmodellenavond Pascal Smet, Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, uit.
Tijdens het boeiende gesprek met de minister  vertelde hij dat het niet altijd evident was om zijn huidige positie te bereiken. Hij deelde anekdotes en vertelde dat ook hij hard moest werken en vooral moest blijven doorzetten. Hij gaf voorbeelden uit de praktijk aan de jongeren om hard door te werken en niet op te geven. Hij getuigde tevens over de maatschappelijke en politieke keuzes die hij moest nemen door de jaren heen. De jongeren toonden veel belangstelling voor het verhaal van de minister. De jongeren stelden aan de minister ook vragen over de mobiliteit, werkloosheid en onderwijs in de stad Brussel.
Over For YouthFor Youth is een jongerenvereniging aangesloten bij Fedactio, die de zelfontplooiing en actieve deelname van kansarme jongeren aan het sociale leven stimuleert. Zij richten zich op jongeren met een migratieachtergrond, waarbij zij vooral een groot bereik kennen bij de Turkse gemeenschap. For Youth is actief in Brussel, Antwerpen, Charleroi, Gent, Luik, Limburg. Meer info via www.foryouth.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

For Youth

Jeugd

Ledenactiviteiten

Post A Comment: