Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Pangea MathQuizz zet 100 wiskundeknobbels in de bloemetjes

Share it:
De finale van Pangea MathQuizz, die aan zijn derde editie toe is, werd georganiseerd in Brussel. Leerlingen uit heel België stroomden toe naar de Saint-Louis Universiteit waar de wedstrijd voor de wiskundeknobbels plaats vond.
Derde editie

Aan de derde editie van Pangea MathQuizz namen 1700 leerlingen deel. Na de eerste ronde die op de scholen van de leerlingen zelf plaatsvonden, werden 100 finalisten geselecteerd voor de eindfinale. Deze vond plaats in de Saint-Louis universiteit in Brussel. Prof. Bruss van de Faculteit Wiskunde van de ULB werd ontvangen als gastspreker. Bovendien reikte hij de geschenken van de winnaars.

Prijzen

De eerste 100 finalisten kregen allemaal een aandenken, maar de eerste tien finalisten kregen een grotere prijs. De grote winnaar van het 6de leerjaar werd Arnaud Degros van de Nothomb-Attert school, die trouwens ook vorig haar de eerste prijs wegkaapte in het 5de leerjaar. Marco Jovanocic van het gemeenschapsonderwijs Chimay werd de eerste prijs gereikt voor het 5de leerjaar. De laureaten kregen allemaal een geschenkbon ter waarde van 250€.

Francolympiades

Francolympiades is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. Francolympiades heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken. Francolympiades is een lidvereniging van Fedactio.

Voor meer informatie www.francolympiades.be en www.mathquizz.be

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Francolympiades

Ledenactiviteiten

Onderwijs

Pangea

Post A Comment: