Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Arthur Verboven en Mathias Mertens winnaars 8ste editiePangea-WiskundeQuiz

Share it:
Op zaterdag 28 maart was de finale van de 8ste editie van de Pangea-WiskundeQuiz, waar Arthur Verboven (5e leerjaar) en Mathias Mertens (6e leerjaar) eerste werden. Ruim 200 finalisten stroomden toe naar de Faculteit Wiskunde van de Universiteit Antwerpen. Tijdens de prijsuitreiking waren ook prominente persoonlijkheden aanwezig zijn, zoals Europees Parlementslid Philippe De Backer en Senator Güler Turan.
Pangea-WiskundeQuiz
3700 leerlingen namen dit jaar deel aan de achtste editie van de Pangea-WiskundeQuiz, bijna het dubbele van vorig jaar, georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV). Na de eerste ronde die op de scholen van de leerlingen zelf plaatsvond, werden per leerjaar 100 finalisten geselecteerd voor de eindfinale. Tijdens de prijsuitreiking op de Universiteit Antwerpen waren ook Europees Parlementslid Philippe De Backer en Senator Güler Turan aanwezig.

Winnaars 5de leerjaar
Güler Turan reikte de prijzen uit van de finalisten uit het 5de leerjaar. Ze sprak de aanwezigen toe: “Het is heel belangrijk dat niet alleen jongens, maar ook meisjes wiskundeknobbels kunnen worden. Dikke proficiat allemaal!” De grote winnaar van het 5de leerjaar was Arthur Verboven en kreeg een cadeaucheque van 250€. De tweede plaats was weggelegd voor Jeroen Wouters die een videospel mocht meenemen naar huis. Igor Lambrechts werd derde en kreeg tickets voor Technopolis.

Winnaars 6de leerjaar
Philippe De Backer mocht de prijzen van de finalisten uit het 6de leerjaar uitreiken. “Proficiat aan de organisatie. Het is fantastisch dat jullie zoiets kunnen aanbieden aan jongeren.”, aldus De Backer. Mathias Mertens werd eerste en kreeg een cadeaucheque van 250€. De tweede plaats en het videospel was bestemd voor Milan Desmet. Simon Huijsman eindigde op de derde plaats en ging aan de haal met tickets voor Technopolis.

Certificaten finalisten
Alle 200 finalisten kregen een certificaat en een cadeau uitgereikt, terwijl de eerste tien finalisten een strategisch spell ontvingen.

Over VOV
De Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken.  VOV is een lidvereniging van Fedactio.

Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.be en www.wiskundequiz.beShare it:

ACTIVITEITEN

Jeugd

Ledenactiviteiten

Onderwijs

Pangea

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: