Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Tentoonstelling Tekenwedstrijd 'Ouderen vertellen, jongeren dromen'

Share it:
De tekeningen van de 50 finalisten van de tekenwedstrijd georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) samen met de Franstalige Olympiade Vereniging (Francolympiades) met het thema 'Ouderen vertellen, jongeren dromen' zullen tentoongesteld worden in de speciale tentoonstellingsruimte van de Federatie van Actieve Verenigingen (Fedactio) in Brussel.
Tentoonstelling van 2/3 tot en met 31/3 - Paleizenstraat 27, Brussel, + 32 71 31 12 12 - van maandag tot vrijdag van 13 tot 17 uur, op zaterdag en zondag en enkel geopend op afspraak.

Thema “Ouderen vertellen, jongeren dromen”
De jeugd van tegenwoordig en ook ouderen kampen met vooroordelen en baseren hun beeldvorming vaak op vooroordelen die niet stroken met de werkelijkheid. Met deze gedachte is het thema “Ouderen vertellen, jongeren dromen” gekozen voor de vierde editie van de tekenwedstijd. Jongeren en ouderen werden aangespoord elkaar te ontmoeten om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Naderhand konden de jongeren hun tekeningen maken over de ontmoeting en uitwisseling met ouderen.

50 finalisten
Meer dan 1000 kinderen uit het 2de en 3de graad basisonderwijs hebben dit jaar deelgenomen aan de vierde editie van de Tekenwedstrijd “Kunst van het Samenleven”. Kinderen uit heel België hebben hun tekeningen opgestuurd over intergenerationele dialoog. Na een lange selectieprocedure per provincie werden uiteindelijk 50 finalisten weerhouden.

Winnaars
Op de nationale finaledag werden de drie winnaars bepaald door een onafhankelijke en deskundige jury:

De eerste winnaar: Sarah Haddad.
De tweede winnaar: Maysa Chaïri
De derde winnaar: Nele Van Baelen

Over VOV
De Vlaamse Olympiade Vereniging is opgestart met als vertrekpunt dat “elk kind talentvol is”. Alleen krijgt niet elk kind de mogelijkheid en de kans om zijn of haar talenten te ontdekken. VOV heeft als belangrijkste doelstelling om via verschillende initiatieven de verborgen talenten van onze jongeren te vinden. Zo krijgen jongeren de kans om op een speelse en competitieve manier zichzelf te ontdekken.  VOV is een lidvereniging van Fedactio. Voor meer informatie www.vlaamseolympiades.beShare it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Concours de Dessin

Francolympiades

Jeugd

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Nationaal

Onderwijs

Tekenwedstrijd

Vlaamse Olympiade Vereniging

Post A Comment: