Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Beltud brengt mensen dichterbij

Share it:
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) is opgericht in 2010 met als doel de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te stimuleren. Beltud wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Bijdragen aan de ‘Kunst van het Samenleven' en de sociale cohesie zijn belangrijke doelstellingen van Beltud.
Om haar doelstellingen te bereiken, organiseert Beltud een breed scala aan activiteiten en evenementen waarbij interculturele dialoog centraal staat. Beltud zorgt er niet alleen voor dat de Turkse cultuur gepresenteerd wordt bij het Belgische publiek, maar zorgt ook voor meer bekendheid van het culturele erfgoed in België bij verschillende gemeenschappen.

Om de ‘Kunst van het Samenleven’ te promoten organiseert Beltud culturele avonden, vriendschapsbrunches, Turkse taallessen, Turkse klassieke muzieklessen, culinaire workshops, rondetafelgesprekken, culturele wedstrijden, seminars, excursies in België, cultuurreizen naar Turkije, sportactiviteiten, tentoonstellingen en concerten. Beltud is tevens organisator van de talentenshow “De Kleuren van België”, het festival “De Brusselse Cultuurdagen” en de “Cartoonwedstrijd”. Beltud is stichtend lid van de Federatie van Actieve Verenigingen van België (Fedactio).

Top 3 projecten

De Kleuren van België
De jaarlijkse wedstrijd ‘Kleuren van België’ wil vriendschap en begrip tussen verschillende gemeenschappen en groepen bevorderen en wil bijdragen aan de multiculturele samenleving, dialoog en sociale cohesie. Een persoon aanspreken in zijn eigen taal is een eerste stap om hem beter te leren kennen.
Daarom dragen alle deelnemers een lied, gedicht of een speciaal talent voor in een andere taal dan hun moedertaal zoals Frans, Nederlands of Turks. Zo kunnen de kinderen hun interculturele vaardigheden en hun empathie met andere culturen ontwikkelen.

De Brusselse Cultuurdagen
De Brusselse Cultuurdagen is een 3-daags cultuurfestival die jaarlijks wordt georganiseerd en uiteenlopende aspecten van de Turkse en Belgische cultuur belicht bestaande uit literatuur, kunst, handambachten, muziek, theater, volksdans en de traditionele keuken. Met dit project wil Beltud Brusselaars verenigen rond het culturele en artistieke erfgoed uit het Oosten en Westen. Het festival is een ideale manier om een brug te slaan tussen de Turkse gemeenschap en andere gemeenschappen in België.

Cartoonwedstrijd
Aan de hand van de sprekende en humoristische cartoons wil Beltud het 50ste jaar van de aanwezigheid van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap op een ludieke manier onder de aandacht brengen, stereotypen en vooroordelen uit de wereld helpen, de gemeenschappen dichter bij elkaar brengen en het samenleven in diversiteit op een originele manier illustreren.

Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: