Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Şahin Utku: 'Het project ‘Kunst van het Samenleven' is mijn favoriet!'

Share it:
Şahin Utku is getrouwd, heeft twee kinderen en werkt voor een bank. Hij combineert zijn professionele leven en gezinsleven met zijn vrijwilligerswerk voor Beltud, de vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap.
Wat voor vrijwilligerswerk doe je?
Ik ben reeds 4 jaar projectmedewerker en vrijwilliger bij Beltud. Hoewel het niet altijd even gemakkelijk is om dagelijks het werk, gezin en vrijwilligersschap te combineren, is het echt de moeite waard om je tijd en energie te investeren in de Belgisch-Turkse vriendschap. En wanneer ik Belgisch-Turks zeg, beperk ik mij niet alleen tot deze twee culturen, maar ik bedoel alle culturen die deel uitmaken van de Belgische samenleving. Er moet gewerkt worden aan de relatie tussen culturen. Het is een primaire behoefte geworden. Iedereen kan zich mobiliseren voor meer toenadering tussen verschillende culturen.

Het project ‘Kunst van het Samenleven’ is mijn favoriet!
Als onderdeel van het project “Kunst van het Samenleven”, verwelkomen Turkse gezinnen thuis gasten van andere culturen die ze niet kennen en brengen ze samen een gezellige avond door rond de tafel. Zo’n diner biedt hen de gelegenheid om de cultuur en voorgeschiedenis van iemand anders te kennen. Ik geloof dat dit project een bijdrage levert aan het breken van vooroordelen en stereotypen. Na ieder diner, die we hebben georganiseerd, krijgen we positieve feedback van de deelnemers. Mensen zijn blij om langs de ene kant andere culturen te mogen verwelkomen en hun cultuur uit te dragen. En langs de andere kant is het een unieke belevenis om op visite te gaan bij een andere cultuur en aan cultuuruitwisseling te doen. De genodigden zijn vaak verrast door de Turkse gastvrijheid en de sterke familierelaties binnen de Turkse gemeenschap.

Welke tips wilt u meegeven aan anderen die vrijwilligerswerk willen doen?
In welke actiegebied het ook is, voor vrijwilligerswerk moet je gaan. Je amuseert je al doende, maar belangrijker nog, je levert een bijdrage aan iets, je helpt iemand. Daarnaast leer je heel vaak dingen bij. Je leven wordt zinvoller omdat je je nuttig voelt . Verspil geen kostbare tijd door bijvoorbeeld tv te kijken, maar probeer gewoon iets vrijwillig te doen, je zal zien dat je niet meer zonder kan!Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

Fedactio Activiteiten

Kunst van het Samenleven

Professionals

Sociale cohesie

Post A Comment: