Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Spectaculaire finale 6de editie 'Kleuren van België'

Share it:
16-03-2015 - Gisteren werd de 6de editie van de zang- en poëziewedstrijd 'Kleuren van België' onder het motto 'Verschillende talen, één gevoel' georganiseerd door de Belgisch-Turkse Vereniging voor Vriendschap (Beltud) in samenwerking met Fedactio. 'De wedstrijd is dankzij haar succesformule uitgegroeid tot een vaste waarde in België,' sprak de Fedactio-platformvoorzitter Kunst & Cultuur Mevlüt Akgüngör de aanwezigen toe. Op de feestelijke finale waren meer dan 350-tal aanwezigen waaronder ook prominente persoonlijkheden, zoals Eva De Roovere, Merdan Taplak, R.Kan Albay, Hans Primusz, Brahim, Mehmet Aydoğdu en Saddie Choua.

Sinds 2010 stimuleert Beltud jaarlijks jongeren tussen de 10 en 15 jaar onder het motto: ‘Verschillende talen, één gevoel’ om een lied of een gedicht voor te dragen in een andere taal dan hun moedertaal zoals het Frans, Nederlands of Turks. Mevlüt Akgüngör, Fedactio-platformvoorzitter Kunst & Cultuur, benadrukte in zijn openingstoespraak dat een persoon aanspreken in zijn eigen taal, een eerste stap is om hem beter te leren kennen. “Meer dan ooit is er behoefte aan vrede en dialoog,” aldus Akgüngör.

Eva De Roovere: Er zit enorm veel talent in deze kleine lijfjes!

De Belgische singer en songwriter Eva De Roovere reikte de prijzen uit in de categorieën Nederlandstalige en Turkse zang. Ze gaf aan enorm enthousiast te zijn om zoveel talent te zien optreden. De eerste prijs in de categorie Nederlandstalige zang won Gamze Imik met het nummer “Champion”. En in de categorie Turkse zang won Gizlena met het nummer “Yalan”.

Bahattin Koçak, freelance journalist en docent, overhandigde de prijzen in de categorie Franstalige zang. “Met zoveel kleurrijk talent op het podium ziet de toekomst van België er veelbelovend uit,” aldus Koçak. De winnaar in de categorie Franstalige zang won Yusra Gündoğdu met het nummer “Dernière Danse”.

R. Kan Albay: Het is erg amusant om zo veel talent en energie bij elkaar te zien.

Hans Primusz gaf de prijzen in de categorie Turkse poëzie. Hasan al Hillou & Rania kregen de eerste prijs in de categorie Turkse poëzie met het gedicht ‘Sirkeciden tren gider’. Mehmet Aydoğdu overhandigde de prijs in de categorie Franstalige poëzie aan Irem en Gözde die het gedicht ‘Les Femmes et le Secret’ hebben voorgedragen. In de categorie Nederlandstalige poëzie won Cenk Akyürek met zijn zelf geschreven gedicht ‘De tijd leert ons’’. Zijn prijs werd uitgereikt door Mevlüt Akgüngör.

Brahim: Om al deze talent bijelkaar te zien vanaf de andere kant is heel bijzonder voor mij.

De Belgisch r&b-zanger en presentator Brahim benadrukte dat hij het heel bijzonder vond om de talenten vanaf de andere kant te zien. Brahim was de presentator van de vorige editie van “Kleuren van België”.

Over Beltud
De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) werd in 2010 opgericht met als doel de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te bevorderen. Beltud engageert zich om de relatie tussen de Belgische en Turkse gemeenschap te verdiepen en wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Beltud is tevens stichtend lid van Fedactio.

Meer informatie via www.beltud.be en www.kleurenvanbelgie.be
Share it:

ACTIVITEITEN

Beltud

Jeugd

Kleuren van Belgie

Kunst en Cultuur

Ledenactiviteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: