Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Ecole des étoiles lanceert solidariteitsactie voor Restos du Coeur

Share it:
De vestiging Marchienne-au-Pont van Ecole des étoiles heeft een solidariteitsactie gelanceert samen met de Federatie van Belgische Restos du Coeur. In het kader van armoedebestrijding en om de kunst van het samenleven te bevorderen hebben de leerlingen en de ouders samen de maaltijden verzorgt voor de kansarmen in Charleroi. De hoofddoelstelling van de Resto du Coeur België bestaat erin het jaar rond een warme maaltijd aan de kansarmen te bieden in een gezellige en gastvrije omgeving.
Warme maaltijd
De leerlingen van het 6de leerjaar starten met hun eerste project van het schooljaar door boodschappen te gaan doen. Deze boodschappen werden vervolgens door de leden van de oudervereniging omgezet in een warme maaltijd voor 250 kansarmen van de Restos du Coeur. Het keukenpersoneel van de liefdadigheidsorganisatie werd vervangen door 15 leden van de oudervereniging. Op het menu stond linzensoep en karbonade. Delen met mensen van een andere geloofsovertuiging was de boodschap van het project dat bedacht werd door Ecole des étoiles.

Boodschap van solidariteit
Zowel jong, als oud was aanwezig bij het realiseren van dit project. Binnen een maand hebben de 6 klassen samen 710 euro ingezameld voor dit project. “De kinderen hebben spontaan deelgenomen, wantsolidariteit en gedeelde waarden zijn dingen die ze bij mij en mijn collega’s zien. Ze weten dat we ondanks onze verschillen toch kunnen overeenkomen en samen mooie dingen kunnen creëren”, aldus de godsdienstleerkracht.

Eén van de ouders benadrukt: “Wij hebben reeds donaties ingezameld en geschenken uitgedeeld in een weeshuis, maar het doel van dit project is het delen van een moment met de  kansarmen en de boodschap van solidariteit mee te geven aan de kinderen.”

Het volgend initiatief van de school is het bezorgen van 40 paar schoenen aan een weeshuis.

Ecole des étoiles
De basisschool Ecole des étoiles in Brussel opende haar deuren op 1 september 2005. De school werd opgericht door een aantal Belgisch-Turkse ondernemers, ouders en leerkrachten. Als  gevolg van de toenemende vraag werd in 2007 een tweede vestiging geopend in Charleroi en een derde vestiging werd dit jaar geopend in Liege. Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de school secundair onderwijs aan onder de naam Collège des Etoiles. De basisschool in Brussel, Charleroi en Liege en de middelbare school in Brussel en Charleroi is verenigt onder de scholengroep Centre Scolaire des Etoiles. De scholen van de Centre Scolaire des Etoiles zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs van de Franstalige Gemeenschap.

Indien u meer informatie wenst over Ecole des étoiles: www.ecoledesetoiles.be
Ecole des étoiles is een lidvereniging van Fedactio.

Share it:

ACTIVITEITEN

Henegouwen

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: