Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lezing 'Geweld op School'

Share it:
Op 18 november organiseerde Golden Rose haar wekelijkse brunch waarna een informatiesessie i.s.m. ‘la ligue des familles' plaatsvond. Het onderwerp van de uiteenzetting was ‘geweld op school'. De heer Serge van de dienst Jeugd en Gezin van de lokale politie was ook ter plaatste om aan de ouders meer informatie te geven over wat er gedaan kan worden tegen pesten op school en hoe het vermeden kan worden. De deelnemers hadden de mogelijkheid om één voor één hun eigen ervaringen te delen.
Een kind dat op school gepest wordt kan dit niet gemakkelijk aan zijn ouders vertellen. Hij zal thuis minder praten, angstig worden, zich opsluiten en niet naar school willen gaan. Om het probleem goed te begrijpen en op tijd in te grijpen, dient het kind alles te vertellen aan zijn ouders en hiervoor moet er voldoende communicatie zijn tussen kind en ouders. Een andere belangrijke middel om het pestprobleem aan te pakken is door met de directie van de school en de leraar te praten. Het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding) kan eventueel ingeschakeld worden om de oorzaak van het probleem op te sporen en de twee partijen te verzoenen. Volgens de heer Serge komen de meeste pestgevallen voor in het secundair onderwijs en minder in het basisonderwijs. De politiediensten worden vaak ingeroepen bij diefstal en geweld. “In de vaak voorkomende gevallen merken we dat etniciteit of discriminatie geen rol spelen. Het zijn vooral de groepen die de zwakke van de school kiezen en die pesten” aldus de heer Serge.

De conclusie die we kunnen trekken over het geweld op school is dat de kinderen met minder zelfvertrouwen op school meer gepest worden. De kinderen die geen vrienden hebben en minder sociaal zijn, worden slachtoffer van geweld.

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Platforms

Regio

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: