Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Op sociale stage naar Kirgizië

Share it:
De winnaars van de Sociale Wetenschapsolympiade, een initiatief van de Vlaamse Olympiade Vereniging, zijn maandag naar Kirgizië vertrokken.
De winnaars van de Sociale Wetenschappen Olympiade (SOWO) gaan een week op sociale stage. Het is geen vakantie, maar stage waar je uit je comfort zone met beide benen weer op de grond komt staan en waar je al doende meer komt te leren over culturen en gebruiken. De eerste prijs-winnaars van 2013, Vincent Nagels, Robin Verbruggen en Merve Imemek van de Katholiek Scholencentrum JOMA uit Antwerpen zijn maandag vertrokken naar Kirgizië. Daar zal de sociale stage plaatsvinden. Tijdens deze stage zullen zij vrijwilligerswerk doen in  verschillende instellingen, zoals scholen, hulporganisaties, weeshuizen en dergelijke.

Met deze sociale stage wil de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) het belang van sociale waarden aanstippen. Verder wil zij vrijwilligerswerk promoten om hiermee de verantwoordelijkheidszin bij jongeren te stimuleren. De bestemming, zoals bepaald door het jurycomité, is dit jaar Kirgizië. De finalisten van de vorige jaren hebben stage gelopen in Gaziantep, Turkije en in Zuid-Afrika.

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Sociale Wetenschappenolympiades

Top Projecten

Post A Comment: