Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Golden Rose verkent ‘koning der bloemen'

Share it:
De leden van Golden Rose hebben 24 september een bezoek gebracht aan het Rozenmuseum in park Coloma.

Op de laatste dinsdag van september hebben de leden van Golden Rose een bezoek gebracht aan het rozenmuseum in Sint-Pieters Leeuw.   Dit evenement werd georganiseerd  in het kader van het project ‘Ontdek de Vlaamse rand’.

In de rozentuin bewonderden de deelnemers meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 25 landen.  Het zonnige weer met een lichte bries zorgde voor een aangenaam bezoek waarbij de deelnemers overwelmd werden door de heerlijke geuren van de rozen.

De tuin bestond uit 5 delen, i.e. de rood-witte rozentuin, de Vlaamse rozentuin, de oude rozentuin, de internationale rozentuin, de klimrozentuin en de Japanse rozentuin.  In de oude rozentuin werd er meer informatie gegeven over de geschiedenis van de roos door de eeuwen heen. Bovendien werd er meer informatie gegeven over de herkomst van de rozen, onder meer over de belangrijkste rozenpoducenten in België.

Daarbij  werd ook meegedeeld hoe men best een roos zou planten in eigen tuin.  Het bezoek aan de rozentuin duurde ongeveer  anderhalf uur.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: