Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Lidvereniging Beltud geeft de aftrap voor het nieuwe werkjaar

Share it:
Sinds drie jaar levert de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) belangrijke inspanningen om de vriendschapsband tussen de Turkse en Belgische gemeenschap te versterken. Ook dit jaar vliegt Beltud erin met zijn wekelijkse culinaire workshops, cursussen Turkse taal en muziek en zijn grote evenementen waaronder de talentwedstrijd ‘Kleuren van België', de vriendschapsmatch België-Turkije en zijn cultuurfestival 'Brusselse Cultuurdagen'. 
De aftrap van het werkjaar wordt gegeven met een cursus Turks voor beginners. Elke maandagavond van september tot december komen de leergierigen samen in de lokalen van Prisma om er hun kennis van het Turks uit te breiden. Tijdens de eerste les zullen de deelnemers hun eerste woordjes Turks leren en krijgen ze de kans om een vleugje cultuur op te snuiven met Turkse thee en gebak.

Dit jaar winnen de activiteiten van Beltud nog meer aan belang want in 2014 wordt het 50ste jaar van de Turkse migratie naar België gevierd. Deze gebeurtenis zal Beltud niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Naar aanleiding ervan lanceert Beltud in samenwerking met zijn partners Belgian Cartoon Press, European Cartoon Center en Fedactio de tweede editie van de cartoonwedstrijd “50 jaar Turkse gemeenschap in België”. Aan de hand van de sprekende en humoristische cartoonkunst wordt het verhaal gebracht van de Turkse gemeenschap in België, haar 50-jarige geschiedenis, haar kinderen opgegroeid met verschillende tradities, haar cultureel erfgoed van meervoudige identiteit.  De rondreizende tentoonstelling wil een aantal belangrijke haltes aandoen.

Naast zijn talrijke activiteiten in België, organiseert Beltud ook reizen naar Turkije. Beltud voert zijn leden mee langs de oevers van de Bosporus, over de hoogtes van Cappadocië naar het sprookjesachtige Oosten. De sociale invalshoek maakt de reizen tot een onvergetelijke belevenis: theedrinken met de plaatselijke inwoners en dineren bij een Turks gezin staan zeker op het programma.

Voor meer informatie over Beltud en zijn activiteiten, kan je terecht op 02 212 19 06 of info  beltud.be.

Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Sociale cohesie

Post A Comment: