Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Boodschap van eenheid en samenhorigheid regeert tijdens het jaarlijkseiftardiner van Fedactio.

Share it:
Sinds 4 jaar organiseert onze federatie haar jaarlijkse iftardiner. Het diner naar aanleiding van het verbreken van de vasten is uitgegroeid tot een echte traditie. 
Het diner vond dit jaar plaats in de hoofdvestiging van Fedactio in Brussel. Talrijke persoonlijkheden uit de zakenwereld, de journalistieke en politieke wereld waren aanwezig zoals secretaris van de Turkse ambassadeur Oya Yazar Turan, plaatsvervangend permanent afgevaardigde van het Turks Ministerie van Europese Zaken Nurşen Numanoğlu, consul-assistent Gamze Algün,  parlementsleden Mahinur Özdemir, Veli Yüksel, burgemeester van Sint-Joost Emir Kır, schepen van Schaarbeek Sadık Köksal , voorzitter van de Confederatie van de Europese-Turkse Zakenwereld (UNITEE) dr. Adem Kumcu, voorzitter van het Instituut voor de Islam Şemsettin Uğurlu, hoofdredacteur van Zaman Benelux Mete Öztürk, voorzitter van de Assyrische vereniging in België Numan Ergen, voorzitter van de Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen (FZOVL) Ceylan Kara, directeur van het Turks Centrum voor Cultuur Yunus Emre Rahmi Göktaş, Turks onderwijsadviseur Sinan Ada, leden van de internationale adviesraad Meryem Kaçar, Hüseyin Aslan, voorzitter ATEP Metin Edeer, algemeen directeur van Turkish Airlines Belgium Mustafa Yıldırım, voorzitter van Music Club İsmail Erdoğdu en nog vele andere vooraanstaande gasten.

De avond werd ingeluid met een welkomstwoord van onze voorzitter van de Raad van Bestuur Musa Soydemir. "In een sfeer van liefde, tolerantie en vrede van de ramadanmaand wil ik iedereen die deze uitnodiging om samen te komen aanvaardde en hier vanavond aanwezig is, vanuit het diepste van mijn hart bedanken.", verwelkomde Soydemir zijn gasten.

Vervolgens nam algemeen secretaris Ahmet Ulusoy het woord. "We zijn allemaal reizigers op een weg. En vandaag tijdens de heilige ramadanmaand kruisen onze wegen hier. Niet alleen aan onze tafel ook in ons hart is er plaats voor iedereen. Ramadan is de maand van genade en barmhartigheid. Tijdens deze dagen treden geduld en tolerantie op de voorgrond en worden we herinnerd aan liefde, vrede, bescheidenheid en solidariteit. Ramadan is de maand van eenheid en samenhorigheid.", besloot Ulusoy zijn speech.

De secretaris van de Turkse ambassadeur Oya Yazar Turan legde de nadruk op het belang van samenzijn in haar toespraak:          "Waar we ook zijn, in welk land dan ook, de dingen die ons samenbrengen zijn sterker dan de dingen die ons vervreemden. En wij moeten nog meer inspanning doen om dat zo te houden, vind ik. Ik hoop dat het gevoel van vandaag, dit samenzijn ook buiten de Ramadan kan voortgezet worden.", zei ze.

Burgemeester Emir Kir vindt de ramadanmaand geweldig omdat we extra aandacht hebben voor de mensen die het niet zo goed hebben. "Ik wil de verenigingen zoals die van jullie feliciteren omdat jullie de moslimgemeenschap en speciaal tijdens deze maand op een goede manier vertegenwoordigen. Op verschillende plaatsen worden iftarprogramma's georganiseerd en ik wil dan ook alle verenigingen die hiervoor initiatief nemen, bedanken.", zei Kir.

Ook Brussels Parlementslid Mahinur Ozdemir nam het woord: "Ik wil Fedactio bedanken om ons samen te brengen tijdens dit jaarlijkse iftarprogramma. Fedactio laat ons de iftar en ramadansfeer uit Turkije beleven."

Schaarbeekse schepen Sadik Köksal feliciteerde Fedactio. "Het is prachtig dat Fedactio en vroeger Betiad ons tijdens de ramadanmaand samenbrengt. Als ik naar links en recht kijk, zie ik mensen uit alle hoeken van het land. Dankzij Fedactio zijn wij hier samen met die mensen. Ik wens jullie als gastheer allemaal welkom in Schaarbeek.", zei hij.

De thee en het napraten werden vergezeld van een vleugje klassieke Turkse muziek onder begeleiding van kanunlesgever Nazmi Durak en chef contrabas verbonden aan deFilharmonie Aykut Dursen.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Post A Comment: