Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Winnares fotowedstrijd 'Burgers in Actie' schenkt deel prijsgeld aanmigrantenfamilie

Share it:
Afgelopen zaterdag werd de fototentoonstelling ‘Burgers in Actie' ingewijd naar aanleiding van de nationale finale van de gelijknamige fotowedstrijd. Tijdens de tentoonstelling waren 60 originele foto's te bewonderen met als hoofdthema burgerschap. De foto's werden eerder door de regionale jury per deelnemende regio (Brussel, Antwerpen, Luik, Oost-Vlaanderen, Limburg en Henegouwen) gekozen en verwierven op die manier een plaatsje in de nationale finale. 
Dit jaar organiseerde het Platform Vrouw en Maatschappij in samenwerking met de regionale lidverenigingen Golden Rose (Brussel), Inspiration (Antwerpen), Damla (Hasselt), Koza (Gent) en Cedicow (Luik en Charleroi) de eerste editie van de fotowedstrijd ‘Burgers in Actie’. Het  thema werd gekozen naar aanleiding van het ‘Europees Jaar van de Burger’. Begin dit jaar werd de oproep gelanceerd en honderden mensen uit heel België gingen hierop in. Afgelopen zaterdag - 1 juni - vond de prijsuitreiking en tentoonstelling plaats in onze tentoonstellingszaal in Brussel. Tijdens haar toespraak zei voorzitter Elif Alduman dat het platform door de beeldende kracht en de universele taal van de fotografie het bewustzijn voor burgerschap wil aanwakkeren en het belang van thema's zoals actieve participatie, intercultureel dialoog, vrijwilligerschap en sociale cohesie wil benadrukken.

Schepen van Cultuur van Schaarbeek Sadik Köksal gaf voor de aanvang van de prijsuitreiking een korte speech waarin hij onze federatie bedankte voor de puike organisatie en waarin hij verder inging op het Europees Jaar van de Burger.

De jury bestond uit bekende persoonlijkheden uit de Belgische fotografiewereld waaronder Charif Ben Helima, İlknur Cengiz, Christophe De Jaeger, Michael Hendryckx, Filip Naudts en Johan Swinnen. Zij kroonden Aurelie Geurts uit Vlaams-Brabant tot winnaar. Zij won een mooie geldprijs voor haar foto van een bevriende Roemeense migrantenfamilie in Gent. De tweede prijs ging naar Onur Cildir uit Brussel die een foto trok van jonge Syrische betogers. De derde finalist werd Joyce Kiebooms uit Antwerpen. Zij koos als thema de tweevoudigheid van de maatschappij. Winnares Aurélie is een vrouw met het hart op de juist plaats, zij verklapte haar prijsgeld met de Roemeense familie te zullen delen.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Uitgelichte activiteiten

Vrouw en Maatschappij

Post A Comment: