Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

SOWO biedt oplossing voor maatschappelijke problemen

Share it:
Afgelopen zaterdag verwelkomde het Vlaams Parlement de finalisten van de Sociale Wetenschappen Olympiade (SOWO) en hun talrijke supporters. In de commissiezalen van het parlement stelden de jongeren uit de 3de graad hun onderzoek voor in één van de domeinen van de sociale wetenschappen. Juryleden Prof. Dr. Johan Leman, Prof. Dr. Ides Nicaise, Prof. Dr. Dimitri Mortelmans, journaliste Annelien de Greef, volksvertegenwoordigers Elke Roex, Helga De Valk, Siegfried Bracke, Nahima Lanjri en Fouad Gandoul stonden voor een moeilijke opdracht. 
De Sociale Wetenschappen Olympiade is een initiatief van de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV). Deze unieke interscolaire wedstrijd in Vlaanderen daagt de leerlingen van de 3de graad uit een oplossing te bieden voor een maatschappelijk probleem. Gedurende een volledig schooljaar hebben de gemotiveerde jongeren individueel of in groep aan hun onderzoek gewerkt en de vruchten van dit werk hebben ze afgelopen zaterdag voorgesteld in het Vlaams Parlement.

Rondleiding in Vlaams Parlement was groot succes

Pesten op school, rechten van donorkinderen, seksevertegenwoordiging in het politieke leven, de toekomst van de vakbonden en nog vele interessante actuele thema’s werden aangekaart door de 18-jarige studenten. Na de spannende preselectie konden de deelnemers en hun begeleiders de stress even van zich af schuiven tijdens de rondleiding in het parlement. Meer dan 100 aanwezigen namen hieraan deel.

Ten slotte brak het grote moment aan. Voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans opende de prijsuitreiking met een welkomstwoord. Onder de aanwezigen waren CD&V-voorzitter Wouter Beke en KUL rector Rik Torfs. Uiteindelijk gingen Vincent Nagels, Robin Verbruggen en Merve Imemek van Katholiek Scholencentrum JOMA uit Antwerpen aan de haal met de eerste prijs. Zij vertrekken deze zomer op sociale stage naar Kirgizië of Senegal waar ze vrijwilligerswerk zullen doen. Na de prijsuitreiking konden de deelnemers napraten met een hapje en een drankje in de Zuilenzaal.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Jeugd

Leden Activiteiten

Onderwijs

Sociale Wetenschappenolympiades

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: