Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Marc Rattat winnaar van de 2de editie van de Tekenwedstrijd

Share it:
Voor de tweede editie van de Tekenwedstrijd ‘Kunst van het samenleven' daagde de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) alle leerlingen van het 5de en 6de leerjaar basisonderwijs in heel België uit om een tekening te maken rond het thema'Burgerschap' in navolging van het Europees jaar van de Burger. De creatieve en artistieke interpretaties van de finalisten vielen te bewonderen tijdens de tentoonstelling op zaterdag 23 maart in de evenementenzaal van de scholengroep Ecole des Etoiles in Brussel. 

De tekenwedstrijd “Kunst van het Samenleven” wordt georganiseerd door de Vlaamse Olympiade Vereniging (VOV) in samenwerking met Francolympiades (Franstalige Olympiadevereniging). De Tekenwedstrijd is een unieke kans voor de Nederlandstalige en Franstalige olympiadevereniging om samen te werken want een tekening heeft geen taal nodig: het is een communicatiemiddel op zich.
Het project verliep in twee rondes: een regionale ronde en een nationale ronde. Tijdens de eerste ronde werden de tekeningen beoordeeld door een competente regionale jury waaronder kunstenaars, schepenen van Cultuur en andere mensen die actief zijn in de wereld van kunst en cultuur. Tijdens de tweede ronde op 23 maart mochten de 50 finalisten hun opwaching maken in Ecole des Etoiles, eveneens lidverening van Fedactio.

Staatskunstenaar Hamsi Boubeker, schilder André Coppens, animators Eser Unal en Pascale Eyben, illustrator Mehdi Boualam en Prof. Lotta De Coster (ULB) zetelden in het jurycomité en stonden voor een moeilijke opdracht: de 3 beste werken bekronen. Na lang te hebben gediscussieerd, werd besloten dat twee kinderen de derde plaats zouden delen. De uiteindelijke laureaten van de 2de editie van de Tekenwedstrijd waren: Marc Rattat (1ste plaats), Maxim Van Assel (2de plaats) en Camille Combel en Aisling Miller (3de plaats).

 Om duidelijk te maken dat alle deelnemers winnaar waren, hebben VOV en Francolympiades alle kinderen beloond met een leuk cadeau. De eerste drie finalisten wonnen een familieweekend, een cadeaucheque van 80 euro en een tickets voor een pretpark naar keuze.

De kinderen en ouders keerden gelukkig en fier naar huis terug. De 2de editie van de Tekenwedstrijd zit erop maar een derde volgt volgend schooljaar met een vernieuwd thema!
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Jeugd

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: