Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Laureaten Fedactio Kortverhaalwedstrijd 2013 bekend

Share it:
Met de slogan 'Geef stem aan jouw verhaal' lanceerde de Federatie van Actieve Verenigingen van België (Fedactio) dit jaar de eerste editie van de Fedactio kortverhaalwedstrijd. 350 stemmen beantwoorden deze oproep en penden een kortverhaal neer over het opgelegde thema ‘culturele diversiteit'. Afgelopen zaterdag werden de laureaten van de Fedactio Kortverhaalwedstrijd 2013 officieel bekend gemaakt tijdens het literaire slotevenement in Brussel.

Juryleden Diane Broeckhoven, Veerle vanden Bosch, Chika Unigwe, Philip Hoorne, An Leenders, Frank Decerf, Jo Bossuyt, Yves T’Sjoen, Hans Vandecandelaere en Rolf Falter stonden de afgelopen weken voor een moeilijke opdracht. Ze maakten een selectie uit de 350 ingestuurde verhalen en de finalisten van de Fedactio Kortverhaalwedstrijd 2013 werden afgelopen zaterdag 30 maart officieel bekend gemaakt op het literaire slotevenement in Brussel. De eerste laureaat in de categorie Jeugd is de West-Vlaamse student Bert Durieux met zijn kortverhaal ‘ijzige Hades’. Op de tweede en derde plaats volgden Kristien Spooren met ‘Vlek’ en Marjolein Schutz met ‘Kinderverhalen’. De laureaten in de categorie volwassenen werden aangekondigd door jurylid Philip Hoorne. Eerste laureaat is Cat Calcoen uit  Gent met haar kortverhaal Suzy. Ook de tweede plaats werd ingenomen door een Gentenaar: Valérie Du Pré won een e-reader voor haar kortverhaal ‘Vreemd Bezoek’. Het rijtje werd afgesloten door Heleen Van Grootvan uit Mechelen. In aanwezigheid van de voorzitter van het Vlaams Fonds voor Letteren Jos Geysels  hebben de talentvolle debuterende schrijvers het publiek getrakteerd op een bloemlezing.
Ook aan Franstalige kant is er groot schrijftalent: de iPad werd weggekaapt door Fideline Dujeu met het kortverhaal ‘l’assistante sociale’. De tweede prijs was voor Carine-Laure Desguin met ‘Adrien, Naëlle et les autres’ en ook de derde plaats werd ingenomen door een vrouw Jenny Frankignoul. Jurylid Claire Ruwet sprak het publiek in naam van de jury toe. ‘Dat Fedactio Vlaamse en Waalse auteurs bij elkaar brengt, is zeer bijzonder.’, zei ze. Na de prijsuitreiking werd het evenement afgesloten met een gezellige receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Fedactio Activiteiten

Kunst en Cultuur

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: