Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Inschrijvingen voor Franstalige middelbare school 'Collège des Etoiles'bijna volzet

Share it:
De inschrijvingen voor de school ‘Collège des Etoiles' lopen op zijn einde. De school die in mei dit jaar groen licht kreeg van de Ministeriële Raad van de Franse Gemeenschap, zal in het schooljaar 2012-2013 drie klassen openen in de eerste graad. Hoewel de school pas eind vorig schooljaar toestemming kreeg voor opening, is de vraag naar plaatsen groot.

De school die sinds 7 jaar basisonderwijs aanbiedt, bereikte in korte tijd een hoog niveau. Volgens directeur Abdurrahman Demir weegt dit feit door bij de keuze van de ouders. “Ondertussen zijn er nog slechts 10 plaatsen die ingevuld kunnen worden. Als deze plaatsen ingevuld zijn, sluiten we de inschrijvingen af”, benadrukte Demir. “De lagere school werd vorig jaar volledig vernieuwd en is uitgerust met de laatste technologische snufjes. De middelbare school zal in een apart deel van dit gebouw ondergebracht worden. Ondertussen voeren we onderhandelingen over de aankoop van een nieuw gebouw. In de toekomst willen wij 1100 leerlingen bereiken waarvan 500 leerlingen lager onderwijs en 600 leerlingen middelbaar onderwijs.”

“ ‘Collège des Etoiles’ zal de eerste middelbare school zijn in de Brusselse gemeente Haren en zal zo het hoofd bieden aan de grote vraag waarmee het noorden van Brussel kampt. De huidige Brusselse scholen zijn niet voorzien op de bevolkingsstijging. Tegen het jaar 2020 is er nood aan 12 extra middelbare scholen. Het college is een eerste stap van de Ministeriële Raad om deze kloof te dichten”, aldus Demir. De directeur nodigt bovendien alle ouders uit om de school persoonlijk te komen bezoeken.

Meer informatie over ‘Collège des Etoiles’ kunt u verkrijgen op het nummer 02/227.97.72 of 0477/259.793. U kunt ook een mailtje sturen naar direction@collegedesetoiles.be .
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: