Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Christine Defraigne: 'Verenigingen zoals Betiad en Cedicow zijn eengrote aanwinst voor de samenleving'

Share it:
Senator Christine Defraigne en kandidaad-gemeenteraadslid advocaat Pascal Rodeyns (MR) waren eregasten op het iftardiner dat lidvereniging Cedicow in het kader van het project ‘De Kunst van het Samenleven' organiseerde. Voorzitter van Betiad Luik Murat Demir en verschillende leden van de Luikse verenigingen namen samen met hen deel aan het etentje.


Lütfi Senlik, voorzitter van CEDICOW, gaf kort meer uitleg over het project ‘De Kunst van het Samenleven’ en zei hierover: “In onze samenleving willen wij mensen en families van verschillende achtergronden bij elkaar brengen. Op zo’n activiteiten geven we ze de kans om zichzelf en hun cultuur voor te stellen.”

Senator Christine Defraigne is een groot voorstander van het project en zei dat er nood is aan actieve verenigingen zoals Cedicow en Betiad. Ze voegde eraan toe dat de verenigingen een grote aanwinst voor de samenleving zijn en veel te bieden hebben wat betreft hun dynamisme en ondernemingschap. Defraigne benadrukte dat ze hoopt dat de verenigingen verder in die richting zullen evolueren. “Hun projecten zijn belangrijk omdat ze een blijvende bijdrage zijn van de Turkse gemeenschap aan België en omdat ze tot doel hebben een betere verstandhouding te bekomen en vooroordelen tracht te doorbreken”, aldus de senator. “Turken hebben een leidinggevende rol in de moslimgemeenschap. Daarom staat de Turkse gemeenschap voor een grote opgave.”, vertelde ze verder.
Share it:

ACTIVITEITEN

Kunst van het Samenleven

Leden Activiteiten

Luik

Ondernemers

Sociale cohesie

Post A Comment: