Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Adjunct-secretaris-generaal van de NAVO Huseyin Dirioz te gast bijBSPlatform

Share it:
Op woensdagavond 30 mei organiseerde BS.Platform een lezing over de voormalige activiteiten van de NAVO. BS.Platform had die avond de eer om adjunct-secretaris-generaal Huseyin Dirioz te mogen verwelkomen als spreker.

Tijdens zijn lezing vertelde Dirioz over het ontstaansverhaal van de NAVO, het doel en de missie ervan. Hij haalde aan dat de NAVO in 1949 werd opgericht met als oorspronkelijk doel het voorkomen van mogelijke conflicten in de toekomst. Momenteel bestaat de Navo ​​uit 28 leden.
Tijdens het jaar 1991 zou de NAVO van missie zijn veranderd na het beëindigen van de Koude Oorlog. Op de conferentie van Lissabon in 2010 werd als laatste de nieuwste strategiën van de NAVO bepaald. 'De NAVO steunt op drie principes: collectieve defensie, beheren van depressie en beveiliging,' aldus Dirioz. Tijdens zijn toespraak haalde hij aan dat de de samenwerkingen van de NAVO met Turkije en andersom heel belangrijk zijn. Op een vraag die gesteld werd over de toestanden in Syrië gaf hij als antwoord dat ze hierover bezorgd zijn en de gebeurtenissen op de voet volgen. Daarnaast vertelde Dirioz dat het radarstation 'Kurecik' in Turkije omwille van veiligheidsredenen werd geplaatst en dat Rusland en Iran zich hierover geen zorgen moeten maken.

Aan de aanwezige studenten en academici raadde hij aan om zo veel mogelijk deel te nemen aan internationale instellingen en bedankte BS.Platform voor het initiatief om dergelijke programma's te organiseren. De avond werd vervolgd met een receptie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: