Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Voorzitter van het EU-ACP Parlement, Louis Michel: 'Ecole des Etoilesis een pedagogisch project die anderen kan inspireren.'

Share it:
Donderdag 10 mei werd Ecole des Etoiles verrast door het onverwachte bezoek van ex-Minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van het EU-ACP Parlement, Louis Michel, die de school complimenteerde.

De ervaren politicus, die lid was van de Europese Commissie, werd tijdens zijn bezoek vergezeld door de voorzitter van de MR-groep in het Brussels Franstalig Parlement, Françoise Schepmans.
Louis Michel werd ontvangen door de voorzitter van de Raad van Bestuur, Abdurrahman Demir. De politicus kon zijn bewondering voor de school niet verbergen. “Ik denk dat Ecole des Etoiles een voorbeeld is in elk aspect. Vooral op pedagogisch vlak”, zei het EU-lid en prees de bestuurders voor hetgeen ze bereikt hebben. Michel drukte zijn verbijstering uit voor de ongelooflijke transformatie van het oud pakhuis voor tabak in het huidige schoolgebouw. “ Ik ben zeer onder de indruk en ontroerd, want ik was mijn carrière begonnen als leerkracht van het eerste leerjaar”, deelde hij mee.

Vervolgens meldde hij dat “er naast de warme ontvangst, een sfeer aanwezig was die een gevoel gaf van rijkdom”. De minister voegde toe dat de energie van de uitdragers van dit pedagogisch project voelbaar was. “Deze school is een voorbeeld, een inspiratiebron in het hart van Brussel.”, besloot hij.

Michel die verwees naar de toestemming van de Waalse Gemeenschap om het secundair onderwijs van EDE te openen, zei dat “dit een bewijs is van de kwaliteit van onderwijs die hier wordt gegeven. Dit is heel goed nieuws en moet gevierd worden”. Hij vervolgde zijn gesprek met de volgende woorden: “ik ben zeer verheugd een bescheiden voorstander van dit initiatief te mogen zijn”. De pioniers in dit initiatief moeten gefeliciteerd worden, volgens de politicus. “Dit initiatief, dat in een multiculturele stad als Brussel onderwijs biedt op topniveau, is werkelijk geweldig”, sloot hij af.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Post A Comment: