Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Minister Bourgeois: 'Fedactio is een unieke organisatie en eenvoorbeeldorganisatie in Vlaanderen.'

Share it:
Fedactio-Gent mocht Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams minister van Bestuurszaken, Binnenlands Bestuur, Inburgering, Toerisme en Vlaamse Rand Geert Bourgeois verwelkomen op een vergadering met de vertegenwoordigers van Gentse ondernemingen.

Bourgeois hield een toespraak over economie en ondernemerschap en haalde de actieve steun voor sociaal-culturele projecten van onze ondernemers aan. Het is zinloos om actieve ondernemers over integratie aan te spreken, zei minister Bourgeois en hij uitte zijn appreciatie voor de projecten die de ondernemers ondersteunen.
Voorzitter BETIAD-Gent Salih Kiziltepe opende het programma: “Wij willen als Belgische ondernemers van Turkse origine op een bewuste manier bijdragen aan de economie en aan een welvarender Vlaanderen. Kiziltepe die de aandacht trok op het toenemend aantal faillissementen zei dat ondernemers van allochtone afkomst steeds meer de nood aan steun voelen en dat BETIAD met onderwijs en het delen van knowhow hierop een antwoord probeert te geven. Hij voegde eraan toe dat ze hun activiteiten in de toekomst op dezelfde manier zullen voortzetten.

Minister Bourgeois, één van de oprichters van de Nieuw Vlaamse Alliantie, vulde de woorden van Kiziltepe aan en zei: “Vlaanderen heeft ondernemers zoals jullie nodig”. Hij had het verder over het begrotingstekort, de verhoogde pensioenleeftijd, de loonindexering, het activeren van werklozen en de concurrentiekracht op internationale markt, allemaal onderwerpen die onze ondernemers erg aanbelangen. Hij wees daarnaast op de noodzaak van de staat om te blijven investeren in de maatschappij als tegenprestatie voor de belastingen. Bourgeois stelt dat de plannen die de staat onderneemt onvoldoende zijn en dat er een belangrijke rol is toebedeeld aan het middenveld dat tussen het volk en de staat fungeert.

De actieve bijdrage van de ondernemers als voorbeeld voor het Vlaamse Gewest

Bourgeois toonde zijn appreciatie voor de actieve en financiële ondersteuning die de leden van BETIAD geven aan de sociaal-culturele projecten georganiseerd door de Federatie van Actieve Verenigingen van België (FEDACTIO). “Ik ken geen enkele organisatie in Vlaanderen die op zo’n sterke manier als brug fungeert tussen ondernemers en sociaal-culturele projecten. Fedactio is unieke organisatie en een voorbeeldorganisatie in Vlaanderen. Sinds jaren leven Vlamingen meer en meer in zichzelf gekeerd. In deze gemeenschap hier zie je dat niet. De Turken hebben de reputatie van ondernemend te zijn en dat is hier opnieuw bewezen. Er is nood aan een toenemende bijdrage aan de samenleving. Wij hebben meer middenveldorganisaties nodig die de belangrijkste pijlers vormen van de samenleving.”, aldus Bourgeois. Ook Federaal volksvertegenwoordiger Siegfried Bracke was aanwezig en nam kort het woord: “Deze federatie is één van de mooiste die ik in mijn politieke carrière al heb gezien. ‘Wat kan ik doen?’ Dat is het idee die in al jullie activiteiten naar voren komt. Jullie wachten niet tot iemand anders de stap zet en dat is een mooi gegeven.”

Vlaams minister voor Inburgering Bourgeois verwoorde het zo tijdens zijn toespraak: “Het is zinloos over integratie te praten voor een groep van ondernemers die initiatief durven nemen en een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Naast jullie drukke bezigheden en verantwoordelijkheid binnen jullie onderneming vormen jullie tevens een belangrijke brug met de sociaal-culturele centra. En dat is bewonderenswaardig!”

Na de toespraak overhandigde voorzitter BETIAD-GENT de minister een uniek geschenk in naam van alle leden van de federatie.
Share it:

ACTIVITEITEN

Fedactio Activiteiten

Ondernemers

Oost-Vlaanderen

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: