Volg ons

Total Pageviews

Blog Archive

Search This Blog

Banner

Banner

Minister van Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen, Pascal Smet, gaf destartschop voor het traditionele voetbaltoernooi van BS.Platform

Share it:
Het interuniversitaire voetbaltoernooi die dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd door BS.Platform is van start gegaan met de schop van Pascal Smet, Minister van Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen. Het toernooi dat toneel werd voor competitieve wedstrijden, werd gewonnen door de Hasselt Xios-ploeg.


Het traditionele voetbaltoernooi van Belgian Student Platform heeft ook dit jaar gezorgd voor kleurrijke en spannende momenten. Het toernooi doelde op het ontspannen en het uitstellen van de examenstress van studenten uit het hoger onderwijs. In totaal namen 15 ploegen deel uit Brussel, Hasselt, Luik, Antwerpen, Gent en Bergen.

Vlaams Minister van Onderwijs, Jeugd en Gelijke Kansen, Pascal Smet, gaf de startschop voor de eerste wedstrijd die werd gespeeld tussen Leuven en Antwerpen. Smet deelde zijn gedachten mee over de organisatie en wees op het belang van het samenbrengen van mensen voor dergelijke evenementen. Bovendien drukte Smet uit dat studenten een verantwoordelijkheidsgevoel ontwikkelen dankzij deze evenementen. 'Ze amuseren zich door sport te doen, sport brengt studenten bij elkaar. Dit is een zeer belangrijke organisatie in een periode waar we problemen ondervinden op sociaal vlak.', zei hij. Minister Smet, die zelf aan gymnastiek doet, gaf toe dat hij al drie maanden niet aan sport heeft gedaan omwille van zijn drukke agenda en dat hij de draad zo vlug mogelijk wil oppakken.

De voorzitter van BS.Platform, Dr. Hayri Arıkan deelde mee dat het toernooi voor de vierde keer werd georganiseerd en dat hij van plan is om de organisatie uit te breiden tot een festival in de komende jaren. 'We wilden de studenten uit hun kot krijgen voor de start van de examens. De meesten van ons houden van voetbal. Daarom hebben we een voetbaltoernooi georganiseerd, zowel om ons te amuseren, als om aan sport te doen.', sprak Arıkan.

Na de onbesliste wedstrijd tussen Antwerpen en Hasselt Xios, werden de penalty's gespeeld. Uiteindelijk won Hasselt Xios met 5-4 en werd kampioen van het toernooi. Harun Kaya uit de Antwerpse ploeg werd topscorer van de dag. Ten slotte werd de Brusselse ploeg vereerd met de prijs voor Fair Play.
Share it:

ACTIVITEITEN

Brussel

Leden Activiteiten

Onderwijs

Uitgelichte activiteiten

Post A Comment: